Styrker posisjonen med nytt Scandic-hotell på Sortland

Scandic Hotels har inngått en franchiseavtale med Nordic Management AS om et helt nytt hotell på Sortland i Nordland. Hotellet blir Scandics fjerde hotell i regionen, og skal etter planen stå klart i 2021.

– Vi ser frem til å styrke posisjonen vår ytterligere i nord, med et helt nytt hotell på Sortland. Vi tror at dette hotellet, med sin fantastiske beliggenhet, vil etableres som det nye nummer én-hotellet på Sortland og i regionen. Dette blir vårt fjerde hotell i Lofot-regionen, som er et stort satsingsområde for oss. Hotellet blir samtidig en av de største reiselivsarbeidsplassene i byen, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Blir det største hotellet i Vesterålen og regionen

Det nye hotellet vil få 130 rom, og blir dermed det største i Vesterålen, og et av de største hotellene i regionen. Hotellet vil få en unik plassering på kaikanten midt i sentrum, med panoramautsikt over fjorden og de flotte fjellene i Vesterålen. Kulturfabrikken på Sortland er nærmeste nabo, hvor man finner både kino, bibliotek, kulturhus og kafé, skriver Scandic i en pressemelding.

Hotellet vil bli moderne innredet, med en flott uteservering og en stor restaurant. Hotellets første etasje, som vil inneholde resepsjon, lobby og restaurant, vil få en monumental glassfasade, med en fantastisk utsikt over Vesterålen. Også rommene vil by på panoramautsikt, med store vinduer fra gulv til tak.

– Både Lofoten og Vesterålen er viktige turistdestinasjoner, som har opplevd en formidabel vekst de siste årene. Det nye hotellet vil få en unik beliggenhet i et viktig handelssentrum i Vesterålen, med nærhet til både Lofoten og Andøya. Nå ser vi frem til å styrke vår posisjon ytterligere, som hotellkjeden med det største og beste tilbudet til reisende i Nord-Norge, forteller Steen-Mevold.

Vil styrke Vesterålen som reisemål

Hotellet eies av Hotelleiendom Nord AS, som har Holmøy Holding Invest AS og Nordic Investment AS som eiere. Det er Vesterålen Hotelldrift AS som skal drifte hotellet.

– Vi er veldig fornøyd med å ha inngått en avtale med Scandic. Det er viktig for oss å få Scandic med på laget for å styrke Vesterålen som reisemål. Merkevaren og kvaliteten Scandic representerer tror vi vil bidra til dette. Nå gleder vi oss til å jobbe tett med hotellkjeden for å styrke deres hotelltilbud mot alle gjester som kommer til regionen, sier Alf Hansen, CFO i Nordic Management AS.

Byggingen av Scandic-hotellet på Sortland er planlagt å begynne i siste kvartal i år, og skal etter planen stå klart i første kvartal i 2021.

Foto: Det nye Scandic-hotellet på Sortland blir det største i Vesterålen og regionen. Foto fra Scandic Hotels.