Søker ungdom til utvekslingsprogram

I dag starter SAS kampanjen Future Olympians i Norge, Sverige og Danmark. Kampanjen går ut på å finne tre skandinaviske lag til et utvekslingsprogram der de skal reise til Japan for å møte lokale idrettsutøvere i basket, friidrett og karate i forkant av sommer-OL i Tokyo 2020.

Kampanjen er et ledd i SAS’ omfattende samarbeid med de tre skandinaviske olympiske komiteene NIF, DIF og SOK*, skriver selskapet i en pressemelding.

– Å møtes, utveksle erfaringer og dele verdier gjør verden bedre, noe reiser og fly kan bidra til å muliggjøre. Synet på vennskap over grensene som en positiv kraft er noe SAS har felles med de olympiske verdiene. Kampanjen underbygger de verdiene som oppstår når vi møtes i ulike sammenhenger, ikke minst gjennom felles sport og aktivitet. Utvekslingen mellom de skandinaviske og japanske ungdommene symboliserer dette på en fremragende måte, sier Annelie Nässén, EVP Global Sales & Marketing i SAS.

De tre skandinaviske lagene som blir valgt ut vil få beskjed i oktober. Valget vil foretas av en jury. Fristen for å melde seg på via kampanjesiden er satt til den 30. september. Kampanjen består av filmer som sendes på TV, i sosiale medier og på kampanjesiden. Lanseringen av Future Olympians er den første av flere planlagte aktiviteter før sommer-OL i Tokyo 2020 og vinter-OL i Beijing 2022.

SAS har inngått et enestående, grenseoverskridende partnerskap med de tre skandinaviske olympiske komiteene, og er hovedpartner for de skandinaviske olympiske komiteene før og under Sommer-OL i Tokyo 2020 og Vinter-OL i Beijing 2022. Med dette initiativet vil SAS støtte OL-deltagerne i Norge, Sverige og Danmark på deres ferd mot de olympiske lekene.

Fakta

I samarbeid med blant annet de olympiske komiteene har SAS valgt ut friidrett, basket og karate som idrettsgrener til kampanjen. Dette er grener som har stor utbredelse i hele verden, og som også danner et godt tverrsnitt av de utallige idrettsgrenene som er representert i et sommer-OL. Lagene fra Norge, Sverige og Danmark vil i fellesskap trene sammen med lokale, japanske ungdommer fra de tre lagene som alle er fra Tokyo. Disse lagene er blitt valgt ut gjennom det olympiske samarbeidet, og gleder seg stort til å få besøk av de skandinaviske utøverne.

Vertslagene i Japan: Nichidai Tsurugaoka Karate, karate; Tokai Sugao Track and Field, friidrett; Tokai Sugao Basketball, basket.

*NIF – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, og SOK – Sveriges olympiska kommitté, DIF – Danmarks Idrætsforbund.

Foto: En av spillerne i Tokai Sugao Basketball i Tokyo. Foto fra SAS.