Ukens navn: Monika Hove

Monika Hove
Prosjektleder
HSMAI Region Europe

Monika har vært i HSMAI i to år. Hun er utdannet økonom fra Handelshøyskolen BI og har jobbet innenfor salgs- og markedsføringsledelse i 25 år. Etter mange år i kostholds- og helsebransjen ønsket hun seg tilbake til reiseliv, hvor hun startet sin yrkeskarriere i Visit Oslo.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Som prosjektleder i HSMAI er ingen dager like – heldigvis. Jeg starter ofte med å oppdatere meg på hva som skjer i bransjen. I grove trekk består dagen videre av å planlegge, gjennomføre og evaluere større og mindre arrangementer. Dette innebærer alt fra å finne «venues», ha kontakt med disse om alle detaljer, invitere deltagere, og være delaktig i selve gjennomføringen av arrangementet. Jeg jobber også med medlemmer. Både med å inviterer inn nye og ha løpende kontakt med mange av dem som har vært med oss lenge. Jeg har alltid som mål at de som er tilknyttet HSMAI skal få mer enn forventet ut av sitt engasjement hos oss.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Når en jobber med events skjer det ofte uforutsette ting. Det er ikke sjelden at det kommer endringer i siste liten, som vi ikke er herre over. Ingenting er bedre enn å løse floker og i ettertid kunne se tilbake på et vellykket arrangement og få supre tilbakemeldinger fra deltagerne. Det er også fantastisk å være en del av HSMAI og se hvor engasjert mange av våre medlemmer er. Mennesker på høyt nivå, med en svært hektisk hverdag, prioriterer å bruke mye tid på å sammen med oss løfte bransjen fremover. Det er veldig inspirerende!

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg blir utrolig imponert over mennesker som aldri gir opp. Folk som faller, børster av seg støvet og reiser seg igjen. Og som samtidig lever drømmen sin. Om jeg skal nevne ett navn i bransjen må det bli Petter Stordalen.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: HSMAI er en europeisk organisasjon og vi har ikke kontor i Norge der vi møtes daglig. Det er mye reisevirksomhet på mine kolleger og med lite daglig kontakt er det veldig hyggelig de gangene vi treffes. Det blir altså ikke tid til så mange tradisjoner, men vi prøver å få til en hyggelig sammenkomst før jul og sommer.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Siden jeg begynte å jobbe her for to år siden.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: At det er et av de viktige stedene hvor bransjen møtes for faglig påfyll og networking. Her knyttes kontakter både mellom partnere og konkurrenter. Vi jobber alle mot samme mål.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Vi har så mange initiativer innenfor ulike områder og på så mange plan i løpet av året, så i stedet for å starte nye, tenker jeg at vi heller skal fokuserer på å videreutvikle og forbedre det vi allerede driver med.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Det må være kaffe og A-magasinet på sengen, så en hyggelig frokost med barna. Deretter jubler de når jeg sier at vi skal ut på tur i skog og mark eller på ski. Etter en super tur, der ingen klager på at vi går for langt, drar vi hjem, kanskje jeg og en venninne tar et bad i sjøen. Om kvelden får vi besøk av gode venner og har en hyggelig middag sammen både voksne og barn. Ahhh, drømmehelg!

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg er veldig opptatt av barn/unge og de eldre. Om jeg må velge ett område, så må det bli eldreomsorg. At alle har et godt alternativ når det gjelder bosituasjon, sosiale møteplasser og pleie.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Hehe, om du tenker utenom jobb, så har jeg en venninne som kaller meg prosjektlederen også privat. Ingen dikkedarer, ting må skje. Jeg er nok litt utålmodig. Planning is everything, da går alt som smurt, selv i en svært hektisk hverdag med tre barn. Tror også at jeg vil bli beskrevet som positiv og løsningsorientert, raus, lyttende, gjestfri og allsidig.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Det blir til Stockholm, på HSMAIs frokostmøte nå i september.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Elsker ski, både nedover, bortover og oppover. Ellers alt en kan gjøre ute.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Det kommer helt an på hvem som har fanget meg.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Godt valg på mandag!