Oslos viktigste hotell går inn i Choice

I løpet av 2019 har Nordic Choice Hotels åpnet tre prestisjehoteller i Oslo. Nå har man inngått et tett samarbeid med Oslos minste hotell.

PS:hotell ble åpnet i 2011, som en arbeidstrenings-arena i regi av OsloKollega. Nå har attføringsbedriften inngått et samarbeid med Nordic Choice Hotels og blitt omdøpt til PS:hotel by Nordic Choice. Relanseringen ble markert med gatefest på Vulkan, hvor byrådsleder Raymond Johansen sto for den offisielle tilknytningen, sammen med Petter A. Stordalen.

– PS:hotel by Nordic Choice symboliserer mye av det jeg tror på som forretningsmann. Vi har jobbet med mangfold og å inkludere folk som står utenfor arbeidslivet i mer enn ti år. OsloKollega har lang erfaring med arbeidsinkludering og arbeidstiltak, og nå bidrar vi med systemer og kunnskap om hotelldrift. Det er vinn-vinn at menneskene som får arbeidserfaring på PS:hotel by Nordic Choice blir reell og etterspurt arbeidskraft for oss og andre i servicebransjen, sier Stordalen.

Sammen med to private aktører er Oslo kommune aksjonær i OsloKollega, og byrådsleder Raymond Johansen understreket viktigheten av at kommunen bidrar til attførings-arenaer.

– En av de største levekårs-utfordringene vi har i Oslo er områder hvor man ikke er i jobb. Dette er noe som kan bidra til å redusere forskjellene i samfunnet, og et samfunn med små forskjeller er et godt samfunn for alle, sa Johansen i sin tale.

NAV-direktør Sigrun Vågeng deltok på markeringen med en dialog med Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, om hvordan man kan lykkes som en inkluderende arbeidsgiver i samarbeid med NAV.

PS:hotel by Nordic Choice består bare av 31 gjesterom, et lite møterom og restaurant. Gjennom NAV har man likevel til en hver tid rundt 40 ansatte som gjennomgår arbeidstrening før de forhåpentligvis kommer i ordinært arbeid. Hittil i år er seks ansatte gått videre til fast jobb på andre hoteller i Nordic Choice Hotels.

– Vi har fått en utrolig varm mottagelse fra Choice-familien, og nå dundrer de inn med sitt profesjonelle maskineri. La det ikke være noen tvil, Nordic Choice Hotels er genuint opptatt av å bidra til et inkluderende samfunn. Og så handler dette egentlig ikke om noen av oss. Sammen er vi et verktøy for å redusere utenforskapet. Det er enkeltmennesket vi heier på og brenner for å hjelpe, sier Skjalg Havåg, administrerende direktør i OsloKollega.

Fakta

OsloKollega er en av Oslos største arbeidsmarkeds- og inkluderingsbedrifter.
PS Hotell åpnet dørene i 2011.
Hotellet har ca. 40 arbeidsplasser gjennom NAV.
Hotellet har ca. 10 teamledere fra OsloKollega som fungerer som avdelingsledere.
I 2018 hadde Nordic Choice 1100 personer i praksis.
369 av disse fikk fast jobb etter endt praksisperiode.
Hittil i år har seks kandidater fra PS blitt ansatt hos Choice, og 17 er for tiden i praksis.
Kandidatene fra PS har til nå hatt 100 prosent ansettelsesrate hos Choice.
Av de seks som har blitt ansatt i år, har vi blant annet fått en flott resepsjonist på The Hub, kjøkkenhjelp på Gabels Hus og Leangkollen, housekeeping på Grand Central og nattevakt på Folketeatret.

Foto: Petter A. Stordalen under åpningen av PS:hotel by Nordic Choice på Vulkan i Oslo. Foto fra Nordic Choice Hotels.