Choice skal drifte Finlands største hotellprosjekt

Neste år starter byggingen av Finlands største hotellprosjekt gjennom tidene. 711 nye hotellrom vil stå klare til å ønske gjester velkommen på Helsingfors flyplass i 2023. Nå forteller eiendomsutvikler LAK Real Estate Oy at Nordic Choice Hotels blir selskapet som skal drifte de to hotellene.

Det nye hotellprosjektet vil bli det absolutt største i Finland noensinne. Mer enn 700 rom, fordelt på 13 etasjer, skal kombineres med store konferansefasiliteter, noe flyplassen tidligere har manglet. En Sky Bar i toppetasjen vil gi både gjester og flyentusiaster fantastisk utsikt, og hotellet vil være direkte tilknyttet flyterminaler og togstasjon.

– Hotellet blir en viktig del av en helt ny flyplass-by, som også vil inneholde nye kontorer og leiligheter, og som til sammen vil bidra til å gi et bedre tilbud for reisende og konferansegjester enn det som finnes i dag. Vi vil bidra til å utvikle helheten i området rundt flyplassen, og er ivrige etter å komme i gang med arbeidet, sier Tommy Vaisalo, CEO hos LAK.

Nordic Choice Hotels har omfattende erfaring med å drifte og utvikle hoteller på flyplasser i Norden, og ser frem til å bli en del av det nye prosjektet på Vantaa.

– Vi har forelsket oss i Finland og Helsingfors. For Nordic Choice Hotels er dette et spennende eventyr som så vidt er startet. Disse hotellene vil passe perfekt inn i vår visjon om å overgå folks forventninger. Nå som vi tilfører noe nytt til markedet, er jeg sikker på at dette vil bli nok en vellykket utvidelse av våre produkter på det finske markedet, sier Petter Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

Planleggingen av hotellprosjektet begynte i 2018. De finske eiendomsutviklerne forhandlet med ulike selskaper, men den sterke merkevaren og kompetansen Nordic Choice Hotels kunne bidra med gjorde at valget til slutt falt på dem.

– Helt fra starten visste vi at vi ønsket oss to forskjellige hotellkonsepter for å kunne tilby et bredt utvalg og tilbud til de ulike målgruppene. Nordic Choice Hotels har lang erfaring med slikt arbeid, og har bred ekspertise innen konferansesegmentet, noe Arlanda flyplass er et godt eksempel på, sier Tommi Vaisalo.

Området rundt flyplassen i Helsingfors utvikles i høy fart, og det nye prosjektet er en viktig bidragsyter for å gjøre utviklingen mer helhetlig.

– Prosjektet er også av stor betydning i nasjonal skala. Flyplass-byen Aviapolis er et av Finlands raskest voksende kontorområder. Hotellet vil bidra til områdets utvikling ved å tilby overnatting og konferansefasiliteter av høy kvalitet og med internasjonale standarder, sier Mikko Räsänen, styreleder hos LAK.

– Det er fantastisk å ha et hotell i verdensklasse i Helsinki-Vantaa, som vil utfylle flyplassens servicetilbud og støtte flyplassen i å bli en sentral hub og møteplass i Europa, sier Kimmo Mäki, CEO av Finavia.

Leiekontrakten ble signert 16. september 2019. Byggingen starter i begynnelsen av neste år, med et budsjett på EUR 120 millioner. Etter planen vil hotellene åpne i 2023.

Foto: Det nye flyplass-hotellet i Helsingfors. Modell fra LAK Real Estate Oy og Nordic Choice Hotels.