Ukens navn: Marianne Bjerkem Grodås

Marianne Bjerkem Grodås
Hotelldirektør
Ørland Kysthotell

Marianne Bjerkem Grodås har utdanning fra Norsk hotellhøgskole og Norges Markedshøyskole, og fullførte mastergrad i serviceledelse fra Universitetet i Stavanger i 2012. Hun har i over 20 år hatt ledende stillinger innen reiselivsbransjen.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Administrasjon og ledelse, med en utadrettet rolle mot samarbeidspartnere og næringsliv. Det innebærer en del møte- og reisevirksomhet, som jeg for øvrig også liker veldig godt.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: At ingen dag er lik. Jeg liker møtene med ulike typer mennesker, både internt i vår organisasjon og eksternt. Jeg elsker å kunne utvikle nye, innovative konsepter og produkter samt å skape gode team og godt arbeidsmiljø, som igjen gir våre gjester gode opplevelser. Jeg har masse flotte kolleger jeg trives godt sammen med.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har veldig sansen for mennesker som er ærlige og som tør å gå egne veier. Syns dessuten det er mye flott ungdom som nå vokser opp. De tar ansvar, bryr seg om andre og det rundt seg. Min inspirasjon til ledelse fikk jeg av min tidligere sjef og nå avdøde Dag Høybakk, som var direktør ved Scandic Hotel Tromsø. I tillegg ble jeg veldig inspirert av min far og et par kapteiner som jobbet for Hurtigruten, som for meg var gode ledere ved å spre ro og tillit i organisasjonen de ledet.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi har ingen spesielle tradisjoner, men vi har et hyggelig og godt arbeidsmiljø. Lyden av vår egen skipsklokke, som det ringes i hver gang vi har fått et nytt gruppesalg, gir applaus og glede blant alle. Hotellet har en egen økoparsell på to mål med dyrkede grønnsaker, drevet av hotellets ansatte. Vi har hatt samlinger med såing, luking og innhøsting gjennom hele sommersesongen. Det har vært sosialt og en ren nytelse. I tillegg har vi hatt turer ut i naturen for å samle bær og grønt til vårt kjøkken. Dette gir oss de beste råvarer, men selvsagt også flotte naturopplevelser, og er samlende for oss som team.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Vi ble medlem i år.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Nettverket og muligheter for faglig påfyll. Ser veldig frem til Møtebørsen i januar!

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Ikke noe spesielt jeg kommer på.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Det må være å kunne være ute på fjellturer på dagtid og komme inn i en varm og koselig hytte på kvelden. Fyr på peisen, kortspill og litt dårlig mobildekning er herlig akkurat da.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg ville jobbet for bedre skoler, bedre boforhold og tilbud for eldre og funksjonshemmede. I tillegg ville jeg ha jobbet for et sterkere forsvar og bedre rammevilkår for reiselivsnæringen, som for øvrig har en voldsom verdiskaping.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Initiativrik og kreativ, kanskje?

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Hm … Jeg har jo stadig vekk små reiser til Trondheim og Oslo i jobbsammenheng. Når det gjelder ferie, så blir det til Tenerife, hvor vår datter skal begynne å jobbe nå i høst.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Min hobby er egentlig maling. Har drevet både med akryl-, olje- og akvarellmaling. Gyldenlær og porselensmaling også, men det blir ikke så mye tid til det. Jeg liker også å reise, og prøver å besøke noen nye reisemål innimellom. I fjor besøkte jeg både Japan og India, og det ga mersmak. Når jeg har fri i hverdagen blir det turer ut i det vakre landskapet her på Fosen, enten til holmer og strender eller i skogen.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Jeg ville valgt å ta med en god venn med galgenhumor. Da kunne vi i alle fall hatt det moro!

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Er veldig glad for at vi er blitt medlem av HSMAI og jeg gleder meg til fortsettelsen!