Ny satsing for sommersesongen i Hafjell

Etter noen år med hektisk byggeaktivitet på Mosetertoppen skal det nå investeres i å utvikle sommertilbudet allerede fra våren 2020.

Det skal bygges en stor asfaltert pumptrack, sykkelbane for de minste i områdene rundt Skavlen, aktiviteter for familien og utbedring av stiene i områdene rundt, for å skape en helhetlig og fin atmosfære i fjellet for hele familien, skriver Alpinco i en pressemelding.

I årene fremover vil det bli økt fokus på andre sommeraktiviteter i tillegg til downhill-sykling, med mål om å bli et foretrukket alternativ for fjellferie på sommeren. Øyer er allerede et fantastisk sted å besøke på sommeren, og Alpinco ønsker å legge til rette for enda flere aktiviteter for sommergjestene i bygda.

Knut Løkås (30) er nylig ansatt som daglig leder for Hafjell Sommer AS, og vil begynne i jobben 1. november. Han har tidligere jobbet i anlegget i ti år, hvorav de fire siste som leder for Hafjell Bike Park. Sommeren 2018 flyttet han til Bodø for å jobbe som daglig leder for Vestvatn Alpinanlegg, men han og familien savnet Øyer og Hafjell for mye, og flyttet dermed tilbake sommeren 2019. Løkås vil i første omgang ta fatt på oppgaven med å utarbeide en langsiktig plan for utviklingen av sommertilbudet i Hafjell.

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten hos Alpinco, det er en virksomhet jeg kjenner godt til fra tidligere, og den utvidede satsingen på sommeraktivitet gjør meg ekstremt motivert til å komme tilbake og løfte sommerhalvåret i Hafjell inn i en strålende fremtid. Etter ett lærerikt år i Bodø kjennes det nå veldig bra å være tilbake i Øyer, sier han etter signering av kontrakten.

Knut Løkås kommer opprinnelig fra Bodø, men flyttet til Øyer i 2008, nettopp på grunn av sykkeltilbudet i Hafjell. Han har en bachelor i markedsføring og ledelse av turisme-opplevelser fra høgskolen i Lillehammer, og er regjerende norgesmester i veteranklassen i utforsykling.

Odd Stensrud, daglig leder i Alpinco AS har følgende å si om sommersatsingen og den nyansatte daglige lederen:

– Det er gledelig å ønske Knut velkommen tilbake i selskapet. Her har vi virkelig fått rett mann på rett plass. Sommersatsingen er en viktig del av vår plan om å bli en helhetlig og foretrukken destinasjon 365 dager i året.

Foto: Knut Løkås, ny daglig leder i Hafjell Sommer. Foto fra Alpinco.