Kristian B. Jørgensen Vy Fjord1 Reiseliv-sjef

Administrerende direktør i Fjord Norge AS, Kristian B. Jørgensen, blir sjef for det nye reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS.

Jørgensen tiltrer stillingen som administrerende direktør for Vy Fjord1 Reiseliv 1. januar 2020, skriver Vy i en pressemelding.

– At Vy og Fjord1 nå satser sammen er det mest spennende og fremtidsrettede som skjer innen norsk reiseliv. Å få lov til å være med og forme og lede dette samarbeidet er en stor ære for meg, men også noe som gir både meg og mine nye kolleger en mulighet til å påvirke hvordan reiselivet i Norge må utvikle seg i tiden som kommer, sier Jørgensen.

– Kristian Jørgensen har en unik kompetanse og erfaring fra reiselivsnæringen. Han har dyp innsikt i det globale markedet, og har gjennom arbeidet i Fjord Norge vist at han vet hva som skal til for å skape attraktive norske reisemål i tett samspill med andre. Kristian er den beste vi kunne få til å lede arbeidet vårt med å utvikle bærekraftige reisepakker, sier styreleder i Vy Fjord1 Reiseliv Synne Homble.

Vil bidra til mer bærekraftig turisme

Vy og Fjord1 vil bidra til mer bærekraftig turisme i Norge. Reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS skal gjøre det enkelt å velge en miljøvennlig reise med tog, buss og båt til både velkjente og nye reisemål året rundt. Selskapet ble stiftet i juni 2019, og får hovedkontor i Bergen.

Vy Fjord1 Reiseliv vil bidra til å skape vekst i lokal turistnæring og lokale arbeidsplasser, samt bedre samspill mellom nasjonale, regionale og lokale reiselivsaktører.

Inspirere til å velge kollektivt

Jørgensen har vært administrerende direktør for Fjord Norge i elleve år. Tidligere har han blant annet vært markeds- og kommunikasjonssjef for Festspillene i Bergen, sjef for De Historiske, og har startet opp en rekke selskaper innenfor markedsføring og reiseliv.

– Jeg håper at jeg med min internasjonale reiselivs-kompetanse samt kunnskap om opplevelses- og reisemåls-utvikling kan bidra til å gjøre Vy Fjord1 Reiseliv AS til den fremste reiselivsaktøren i Norge innen nettopp dette, avslutter han.

Størst på miljøvennlig transport

Vy kjører tog og buss i store deler av Norge. Fjord1 er Norges største fergeselskap, og eier 50 prosent av The Fjords, med hybridskipet Vision of the Fjords og helelektriske Future of the Fjords.

Vy Fjord1 Reiseliv og datterselskapet Fjord Tours skal jobbe med å sette sammen og selge pakketurer med kollektivtransport. I dag er Norge i et nøtteskall, med blant annet Bergensbanen og Flåmsbana, den mest kjente rundturen. Turistene reiser med rutegående kollektivtransport, og pakkene inkluderer også overnatting, aktiviteter og andre opplevelser.

Vy Fjord1 Reiseliv ønsker samspill med lokalsamfunn og andre reiselivsaktører, og er i dialog med flere destinasjonsselskaper i hele landet. Som en start har selskapet deltatt i en emisjon i destinasjonsselskapet Romsdalen AS, og eier tolv prosent av aksjene. I tillegg blir Vy Fjord1 Reiseliv eier av 31 prosent av aksjene i Geiranger Fjordservice AS.

Foto: Kristian B. Jørgensen blir sjef for det nye reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS. Foto fra Vy.