Ukens navn: Christina Alstad-Rygg

Christina Alstad-Rygg
Direktør
Thon Hotel Gyldenløve

Christina er 42 år, gift med Morten og mamma til en nylig skolestarter. Sammen bor de i Drammen. Hun begynte i restaurantbransjen som 18 åring og har jobbet i Thon Hotels i snart 17 år. Christina startet som resepsjonist på den gang Rainbow Hotel Terminus i 2003. Siden dette hat hun vært innom mange av Thon-hotellene i Oslo, og har fått lov til å være med på mange spennende prosjekter. Nå jobber hun som hotelldirektør ved Thon Hotel Gyldenløve i Bogstadveien.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Hverdagen er så variert. Det er gjesten som hver dag setter vår agenda, og det er det jeg liker aller best med hotellbransjen. Skulle ønsket at jeg kunne si at jeg i all hovedsak jobber med serviceutvikling av hotellet, oppfølging av en flott ledergruppe, og ikke minst det å forsøke å få til gylne øyeblikk med både gjester og kollegaer. Men det blir også en del rapportering, møter og hms.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Absolutt mine flotte kollegaer. Det å være vitne til at de skaper unike opplevelser og besøksglede for våre gjester er det som gir meg mest energi og motivasjon. Men også gleden av å få jobbe for en visjonær som Olav Thon, i en hotellkjede som investerer så mye i sine hotell og i sine medarbeidere – slik at våre gjester skal få den beste opplevelsen når de kommer til oss.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Det er mange jeg ser opp til og har stor respekt for, men jeg må få trekke frem min nærmeste leder Marianne Fleischer Hauff.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Bursdagsmarkering, humor og ellers mye human touch.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Er litt usikker, men tror jeg har vært medlem siden 2008.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: At dere er flinke til å sende ut og/eller poste spennende bransjerelaterte nyheter. At dere har interessante samlinger som vi som medlemmer kan delta på. At dere er tett på og lette å komme i kontakt med.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Ikke som jeg kan komme på nå.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Enten en helg helt uten planer slik at jeg kan kose meg med late dager sammen med familien, eller en langhelg på Malta.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg kjenner at det er et ansvar jeg er glad for at ikke hviler på mine skuldre til vanlig, men for en dag skulle jeg gjerne gjort noe med rammebetingelsene for reiselivsbransjen slik at vi kan sikre sunn og lønnsom drift i både by og bygd. Motivasjonen ville være å både opprettholde og skape nye arbeidsplasser i vår bransje.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Ryddig, engasjert i menneskene rundt meg og snill.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Hytta.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Ser at mine egne aktiviteter har blitt byttet ut med min datters aktiviteter, så nå dreier det seg mest om å stå på sidelinjen for å heie. Men liker svært godt å lese eller høre podcast for å koble litt ut, samt være ute i naturen.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Fiskestang med innbygd stekemulighet 😉

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Takk til HSMAI, som bidrar med så mye positivt og spennende for vår bransje.