UNDER VINNER REISELIVSPRISEN 2019

Sørlandsrestauranten Under er en av nykommerne i reiselivs-Norge, men har i løpet av kort tid imponert gjester fra inn- og utland, så vel som reiselivsnæringen selv. Nå har de blitt tildelt Reiselivsprisen 2019 av Innovasjon Norge.

– Vi har jobbet dag og natt, og det å vinne i dag viser at det vi har gjort er riktig, sier Gaute Ubostad. Sammen med familien er han takknemlig for at Innovasjon Norge og reiselivsbransjen har heiet på prosjektet fra starten av.   

Hvert år deler Innovasjon Norge ut Reiselivsprisen til en person, bedrift eller nettverk, som har introdusert en nyskapende reiselivsopplevelse eller videreutviklet en eksisterende reiselivsopplevelse på en innovativ måte. Opplevelsen skal ha bidratt til reiselivsbedriftens suksess og hatt en positiv innvirkning på Norge som reisemål. 

Næringsministeren delte ut

I år valgte juryen å dele ut Reiselivsprisen til Under, under Innovasjon Norges årlige arrangement «Kickoff reiseliv» i Oslo. Vinneren av årets pris holder til i Spangereid ved Lindesnes – og har i løpet av sin relativt korte eksistens allerede satt både sitt eget lokalmiljø og Sørlandet på kartet.  

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen delte ut prisen på vegne av Innovasjon Norge.
– Under er en totalpakke som byr på en unik opplevelse, innovativ arkitektur og lokale matopplevelser i verdensklasse. Dette er et bærekraftig reiselivsprodukt Norge med rette kan være stolt av, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

I juryens begrunnelse heter det: 

«Under er et unikt prosjekt både nasjonalt og internasjonalt. Oppmerksomheten rundt restauranten nasjonalt og ikke minst internasjonalt har vært med å sette Lindesnesregionen og Sørlandet på kartet. Kombinasjonen av arkitektur, mat og havforskning gjør at interessen for Under treffer på tvers av bransjer og skaper oppmerksomhet på arenaer restauranter vanligvis ikke synes. Gjennomgående bruk av lokale leverandører i alle ledd er et eksempel til etterfølgelse. Under er en verdig vinner av reiselivsprisen 2019.» 

Positive ringvirkninger

Vinneren av Reiselivsprisen mottar diplom, deltagelse på neste års Norwegian Travel Workshop (NTW) i Trondheim og 250.000 kroner. De to øvrige finalistene, som i år var Foldvik Familiepark og Hvitserkof Norway mottar hver 50.000 kroner og fri deltakelse på NTW.? 

– Det var tre flotte finalister til Reiselivsprisen 2019. Under, med sin ekstraordinære karakter, er et flaggskip som kommer lokalmiljøet, regionen og Norge som reisemål til gode. I disse tider hvor vi er opptatt av å skape reiselyst til Norge gjennom hele året er reiselivsprodukter som dette avgjørende. Et besøk til Under en novemberkveld kan være vel så spennende som midtsommers. Både Foldvik Familiepark og Hvitserk of Norway er også flotte representanter for norsk reiseliv – som vi håper og tror vil fortsette å satse for fullt i årene som kommer, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge. 

Årets jury

Årets jury har bestått av reiselivsdirektør Bente Bratland Holm, divisjonsdirektør for bærekraft Inger Solberg og divisjonsdirektør for Brand Norway Cathrine Pia Lund (alle Innovasjon Norge), adm.dir. Kristin Krohn Devold (NHO Reiseliv) og leder Astrid Bergmål, Virke Reiseliv. I tillegg er det en publikumsstemme i juryen, som hentes inn via avstemning på visitnorway.com. 

Foto:  F.V. REISELIVSDIREKTØR BENTE BRATLAND HOLM, HEGE UBOESTAD, GAUTE UBOESTAD, STIG UBOESTAD, NÆRINGSMINISTER TORBJØRN RØE ISAKSEN OG KATHRINE UBOSTAD.. Fotograf: fotograf Erik Louis Tvedt.