Klart for sesongstart i Trysil, Hemsedal, Åre, Sälen og Vemdalen

Fredag 15. november og lørdag 16. november er det sesongstart for fire av SkiStars fem skandinaviske skianlegg; Trysil og Hemsedal i Norge, Åre og Vemdalen i Sverige. I tillegg er det klart at SkiStar åpner Lindvallen i Sälen for skikjøring fredag 22. november.

Kjølige dager over en lengre periode har gitt gode forhold for snøproduksjon og det er lagt bra med snø i alle SkiStars anlegg. I tillegg har det kommet en fin dump med natursnø. Vinteren har definitivt kommet til fjellet.

Trysil forteller SkiStars destinasjonssjef Helge Bonden at de har hatt tilnærmet optimale forhold i klargjøringen av skianlegget til en ny sesong.

– Fredag klokken 9.00 åpner vi bakke 13 og 15, to lange fine carvingbakker, pluss barneområdet på Turistsenteret og bakke 63 i Høgegga. Sistnevnte for treningsgrupper. I alt kan vi tilby om lag seks kilometer med bakker åpningshelga, og det synes vi er bra. Vi gleder oss, sier han.

Hemsedal har snøproduksjonen også gått veldig bra, både oppe på fjellet og nede i dalen. Lørdag 16. november er det gratis skikjøring i barneområdet. Det blir satt ut svingfigurer, rails og bokser – og barna kan få oppleve den nye og spennende lyssettingen i Valleskogen.

– Fredag 22. november åpner vi oppover i fjellet, blant annet Hemsedalsløypa. Flere bakker er nesten klare og vi legger ut info på skistar.com når det nærmer seg. Snøleggingen har som nevnt gått veldig bra og vi ser virkelig fram til sesongåpning, sier en fornøyd Martin Letzter, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal.

På SkiStars svenske destinasjoner ser det også veldig bra ut. Alle har fått lagt bra med snø og klargjøring av bakker pågår for fullt. I Åre er det sesongåpning fredag 15. november. Vemdalen kjørte en teståpning forrige helg og åpner enda mer til helga. I SkiStar Sälen åpner Lindvallen fredag 22. november. SkiStars østerrikske skianlegg, St Johann in Tirol, planlegger åpning 7. desember.

Ved siden av sesongåpning er skitesthelgene veldig populære i forsesongen. Alle SkiStars anlegg har skitesthelger, her er datoene:

  • Ski Test Weekend i Hemsedal og Vemdalen 28. november – 1. desember
  • Ski Test Weekend i Sälen 5. – 8. Desember
  • Ski Test Weekend i Trysil og Åre 12. – 15. desember

Fredag er det sesongåpning i Trysil og Åre. Lørdag er gratis skikjøring i Hemsedals barneområde. Nå er sesongen i gang. Foto: Ola Matsson