Norwegian med flere passasjerer i august

Norwegians trafikktall for august viser en fortsatt økning i antall passasjerer. Antall bestillinger av flyreiser fremover øker også, i takt med at Norwegians rutetilbud stadig utvides, at flere blir fullvaksinerte og fordi EU-/EØS-land aksepterer koronasertifikat ved grensepassering.

Med bakgrunn i den økte etterspørselen er rutetilbudet for høstsesongen økt ytterligere.

– Alle som jobber i Norwegian gleder seg over den positive utviklingen. Dette har vi jobbet hardt for, og vi skal fortsette å levere gode kundeopplevelser samtidig som vi arbeider for å drive så effektivt som mulig, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

I august hadde Norwegian 790 220 passasjerer, halvannen gang flere enn på samme tid i fjor. Sammenlignet med august 2020 er den totale kapasiteten (ASK) økt med 129 prosent og passasjertrafikken (RPK) er opp 168 prosent. Videre lå fyllingsgraden i august på 72,6 prosent, en oppgang på 10 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.

Basert på etterspørsel har Norwegian åpnet nye ruter til destinasjoner i Europa. Fra Bergen lufthavn kan reisende i høst for eksempel fly direkte til Berlin, Krakow, Malaga, Alicante, Antalya, Chania, København og London. Fra Ålesund er det direkterute til Alicante.

– Vi har gjenåpnet flere ruter som har vært fryst siden pandemien startet. Det er nå mulig igjen å reise til flere byer i Europa, som Pisa, Edinburgh, München, Praha og Wien. Vi vet at pandemien fortsatt kan påvirke folks mulighet til å reise, men den positive trenden fortsetter og vi tilpasser oss utviklingen kontinuerlig, sier Geir Karlsen.

Norwegian hadde i gjennomsnitt 38 fly i drift i august. Totalt ble 99,8 prosent av de planlagte flygningene i august gjennomført, og av disse var punktligheten på 91,9 prosent.

Toppfoto: Fortsatt økning i antall passasjerer – Norwegian.