Ukens Navn: Bernt Bucher Johannessen

ukens_n_b_bucher_johannesse

Bernt Bucher Johannessen

Markedssjef

Sult restauranter

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg har en meget variert arbeidsdag, som både medeier og markedssjef i Sult restauranter. Er en eier av en serveringsbedrift, må en kunne gjøre det aller meste, fra å måke og sjaue til å bistå de enkelte daglige lederne i deres arbeid. Som markedssjef har jeg ansvar for alle våre markedsaktiviteter, fra annonsekampanjer til visningsturer for uilke typer av kunder.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste ved min jobb er den frihet den representerer, samtidig som det også er den største utfordringen. Jeg har frihet til å prege driften og utvikling av en spennende serveringsbedrift med mange unike steder, men dette er også steder som trenger mye oppmerksomhet, noe som gjør at det ikke alltid er like lette å skille mellom jobb og fritid.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg ser vel ikke opp til så mange, men jeg har stor respekt for og blir inspirert av mange i egen bransje. Jeg er selv en gründertype og har stor beundring for dem som står på hver eneste dag for egen bedrift og sitt levebrød. Jeg henter inspirasjon fra mange av vår konkurrenter, som Bjørn Tore Furset, Bølgen & Moi, Det Virkelig Gode liv-gruppen til Knut Kloster og Pascal, men også vel så mye fra mennesker som driver flotte steder rundt i Norge. Det være seg alt fra Englegaard utenfor Tvedestrand til Charlotte Mohn på Opaker gård, for å ikke snakke om Bakeriet i Lom og Morten Schakenda. En jeg setter meget stor pris på, er Arne Brimi og hans Brimiland!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– På kontoret sitter min kompanjong Tommy Gilen, som er daglig leder, og bookingsjef Kristin Jansen. Vi lever i en meget hektisk hverdag, så det blir dessverre ikke tid til så mange avbrekk, men når vi først har tid og stenger verden ute for en liten stund, over noe søtt (er meget glad i søte saker) og en kaffe, er det veldig hyggelig!

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– I flere år! Tror tilbake til 2003…

– Hva synes du er det beste med HSMAI?

– Det må definitivt være Årets unge leder og Møtebørsen.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Kanskje flere regionale møteplasser mellom bransjen og event-/bedriftskunder?

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg for meg består av mye tid med mine tre barn og flotte kone! Selvfølgelig krydret med god og enkel mat med sødmefulle viner til.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Det var et meget stort spørsmål. For å gi et stort svar, så ville jeg gjort det jeg kunne for i størst mulig grad å legge til rette for at de aller fleste i Norge selv kunne ta størst mulig ansvar for eget liv og sine nærmeste! Og så ville jeg vært opptatt av å få til en næringsutvikling i Norge der små og mellomstore bedrifter hadde best mulig betingelser for å vokse og bli bærekraftige.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Alltid underveis».

– Hvor går neste reise privat/arbeid?

– Til Lom og Arne Brimi og hans Vianvang.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Nei ikke noe som jeg har tid til å dyrke mye, men er glad i ski-turer/sykkelturer i skogen og på fjellet. Har i år ambisjon om å bli småviltjeger!

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Ja, veldig mange ting, men skulle jeg velge én, måtte det være at vi sammen med gutta i Norsk museumstog virkelig lykkes med å få sving på kulinariske togreiser i Norge, à la Orientekspressen!!