Marché inntok Lier fredag

Marché åpnet fredag sin fjerde restaurant i Norge ved E18 i Lier i kjøreretning mot Drammen. Dette til glede for lokale gjester, norske reisende, lastebilsjåfører og utenlandske turister som ønsker fersk tilberedt mat å bite i.

Grønnsaker og appelsiner i bøtter og spann

Utvalget i den nye Marche-restauranten spenner bredt, fra en rask sandwich i farten til et fullstendig måltid og alt som hører til.

– Vi har merket oss fra restaurantene våre langs E6 i Rygge og E18 ved Holmestrand, at reisende som får tilbud om sunne alternativer langs veien, velger dette både for seg selv og barna, sier Mats Johansson, administrerende direktør i Marché Restaurants Norge.

– Vi har solgt 61.000 grønnsaksskåler og presset 82.000 kilo appelsiner for hånd det siste året. Vi tar på alvor oppgraderingen av veimaten som tilbys nordmenn og utenlandske turister. Kjøtt grillet på svak varme, fugl og fisk, samt rykende ferske sandwicher og foccacia på hjemmelaget brød, er faste innslag på våre menyer. De er ellers preget av lokalt og regionalt råvareutvalg og tradisjonell norsk mat.

Restaurant og butikk sammen

Åpningen av Marché Bistro Lier nord sammen med Bunnpris, er en viktig milepæl i Norges veihistorie. I Europa har det i mange år vært vanlig med kombinasjonen restaurant og matbutikk langs veien. Nå har Marché tatt dette konseptet til Norge. I tillegg til servering av fersklaget, mat får reisende tilgang til et stort utvalg av matvarer syv dager i uken fra 06.00 til 21.00.

– Det nye glassbygget er tegnet av arkitektene Lund og Slaatto, og er et spennende innslag ved E18. Vi har investert fem millioner kroner i interiør og kjøkken, og venter mellom 100 og 600 gjester daglig, avhengig av sesong og dag, sier Mats Johansson.

Barnevennlig stoppested

Når været tillater det, kan små ben løpe fritt på plenen på baksiden av bygget. Inne i restauranten kan foreldre sitte og spise og likevel ha god oversikt til en synlig lekeplass fra enhver sitteplass i lokalet. Småbarnsforeldre har fri adgang til ”Babystasjon” med flaskevarmere, vannkokere, mikrobølgeovn, bleier og barneleker. Et stort stellerom er også på plass. Marché har ingen spesielle menyer for barn. Barna kan isteden velge fritt det de har lyst på av kjøtt, fisk, grønnsaker og drikke for en fast pris – 65 kroner i alt.

Kilde: Boarding.no