Liberale nordmenn?

”Påske” er det hotteste søkeordet på FINN reise i mars. Kanskje ikke så overraskende, men nettsiden har svært få søk på konkrete fjelldestinasjoner i Norge.

– Det kan tyde på at vi leter etter tilbud generelt, før vi bestemmer oss for hvor vi skal i påsken. Det kan være flere grunner til dette, for eksempel prisbevissthet eller at vi rett og slett er liberale i valg av påskeferie. Med det mener jeg at det kan virke som at vi er åpne for forslag, sier Rosinski.

Det lave søket på konkrete fjelldestinasjoner underbygger dette. Men det er steder som går igjen på FINN reise sin fritekstsøk-liste i vintersesongen, blant annet Hemsedal, Geilo og Trysil, som er på topp i mars.

– Mars er høysesong for planlegging av påskeferien, så søkene sier noe om hvilke reisemål vi er mest interesserte i, sier Aleksander Rosinski, direktør i FINN reise.

Ikke overraskende

Hilde Charlotte Solheim, direktør for reiseliv i HSH, er ikke overrasket over at det er interesse for disse reisemålene.

– Dette stemmer godt overens med vårt inntrykk. Dette er klassiske og velkjente vinter- og påskedestinasjoner, sier hun.

– Geilo, Trysil og Hemsedal har sammen med de andre skidestinasjonene hatt en flott vintersesong, med godt besøk både av norske og utenlandske gjester. Mens deler av reiselivet sliter, går det stort sett bra med norske vinterreisemål, sier hun.

Fortsatt mye ledig i påsken

Et søk på FINN reise viser at det fortsatt er mye ledig i den norske fjellheimen i påsken, spesielt på hytter og i leiligheter til flere personer. Søker man på ”påske” nå kommer det opp over 620 treff på ferieboliger.

– Utleie av hytter og leiligheter er en typisk norsk trend, og det er dette området som har størst vekst, i forhold til hotellopphold, sier Solheim.

Ukjent satsing

Rosinski forteller at det er i underkant av 40.000 unike brukere på ”Opplev Norge” i snitt hver måned. Mens trafikken for FINN reise generelt har økt kraftig det siste året, er det stabil trafikk på dette området.

– Her kan man finne forskjellige reisetilbud i Norge, relatert til overnatting, aktiviteter, severdigheter og mat. Nå som finanskrisen har kommet, er kanskje interessen for Norgesferie større enn vanlig, men aktiviteten på disse sidene gjenspeiler ikke dette. Samtidig er det nok svært mange som ikke kjenner til vår Norgessatsing, sier han.

Kilde: Boarding.no