Sju av ti kort-cruise allerede solgt

I perioden 7. mai til 10. september seiler RCCL 32 kort-cruise fra Oslo, Stockholm og København.
Flere enn én av to av alle lugarer er solgt, og sju av ti lugarer på Oslo-cruisene er booket.
– Folk prioriterer fremdeles ferie. Det er sjelden man får så mye luksus for pengene som hos oss akkurat nå, sier adm. direktør Roar Meidal i RCCL i en pressemelding.

RCCLs utprøvning av kortcruise i Norden de siste to årene har vært en suksess. Nå i 2009 satser selskapet tungt på konseptet, og tilbyr hele 32 avganger direkte fra Oslo, Stockholm og København. For første gang har rederiet dedikert et eget skip til å seile cruise i hjemlige farvann, og totalt har seilingene en kapasitet på 60.000 passasjerer.

– Det er gledelig å se at responsen er så god. Til tross for generelt tøffere tider, er vi i god rute med salget. Vi tror faktisk mange nettopp i tider som dette både prioriterer og unner seg kortere kvalitetsferier fylt av opplevelser og mye luksus, sier Meidal.

At pågangen etter fire og fem netters cruise hvor alle måltider, all underholdning og aktiviteter med mer er inkludert, tror Meidal har flere årsaker.

Mye luksus for pengene

– Konseptet med å gå rett om bord i et ekte cruiseskip og besøke nye steder fascinerer mange. I tillegg er nok majoriteten ekstra prisbevisste i disse dager. Erfaringsvis koster det fort en del tusen bare å fly og bo godt under en langweekend i en storby. Når man leve godt om bord på et flytende luksushotell for fra 2400 kroner per person alt inkludert, sier det seg selv at mange finner dette tilbudet ekstra interessant, sier Meidal.

Det er ikke bare de i alt syv fra Oslo som selger godt. Også seks av ti lugarer på de i alt 15 cruisene fra Stockholm er solgt. Også de syv fem-netters cruisene fra København, som først starter opp 11. august, har god respons. Her er fem av ti lugarer nå solgt.

Cruisene fra Oslo anløper enten Amsterdam eller Hamburg, mens Stockholms-cruisene anløper Tallin i Estland og St. Petersburg i Russland. Passasjerer som reiser med Vision of the Seas fra København vil oppleve norske vestlandsfjorder med stopp i Bergen og Geiranger.

– Mange vil nok kombinere kortcruiset med noen ekstra dager i våre naboland. Og for førstegangscruisere gir dette en unik forsmak på hvordan det er å feriere på et lengre cruise i Middelhavet eller i Karibien, sier Meidal.