Rica Forum Hotel med Svanen

Lobbyen i Rica Forum Hotel i Stavanger. Foto: Rica Hotels/Peder Austrud

Rica Forum Hotel i Stavanger har oppfylt Miljømerkings strenge krav, og er nå Rica-kjedens andre hotell i Stavanger som innehar det offisielle miljømerket Svanen.

Tormod Lien fra stiftelsen Miljømerking kunne torsdag ettermiddag overrekke lisensen, som viser at hotellet innehar Svanen, til hotelldirektør Magne Torgersen og miljøansvarlig ved hotellet, Steinar Viste. Sammen tok de i mot diplomet på vegne av hotellet og de ansatte, som har stått på for å oppnå dette målet, skriver Rica Hotels i en pressemelding.

Rica Forum Hotel i Stavanger. Foto: Rica Hotels/Peder Austrud
Rica Forum Hotel i Stavanger. Foto: Rica Hotels/Peder Austrud

Ved Rica Forum Hotel er restavfallet nesten halvert ved utstrakt bruk av kildesortering. Sparepærer er montert, hotellet bruker mindre energi på oppvarming, og i tillegg har dispensere erstattet engangsprodukter en rekke steder. En annen viktig faktor er de ansattes holdning og bevisstgjøring til miljø og miljøarbeid. Svanen stiller strenge krav også til underleverandører, slik at hotellets miljøløft vil gi ringvirkninger utover egen drift.

– Vi håper at våre gjester vil sette pris på at Rica Forum Hotel tar hensyn til miljøet i sin drift, og vi er glade for å kunne bidra til et bedre miljø, sier Torgersen.

Rogalands høyeste hotell, Rica Forum Hotel, er det siste tilskuddet til Rica Hotels’ satsing på miljømerket Svanen. Rica Hotels har nå tolv hoteller i Norge og seks hoteller i Sverige med Svanen, verdens strengeste miljøkrav for hoteller. Rica Park Hotel i Stavanger mottok Svanen tidligere i år.

– Vi gir oss ikke med dette, og ytterligere Rica-hoteller med Svanen vil komme i tiden fremover, lover miljø- og sikkerhetssjef i Rica Hotels, Lise Sunsby.

Miljømerking stiller en lang rekke krav for å oppnå Svanen, og hoteller som søker om Svanen må oppnå en minimumsscore, basert på et poengsystem for tiltak som gjennomføres eller krav som oppfylles. Felles for hoteller med Svanen er at de bruker lite energi, skaper lite avfall og bruker lite miljøskadelige stoffer.