Gratis ferie til islendinger

Mandag satte 100 ambassadører fra Kanariøyene kursen mot Island, for å invitere øybrødrene til varmere strøk for å kurere vinterdepresjoner. Invitasjonen inngår i en storstilt promoteringskampanje i regi av Kanariøyenes turistmyndigheter. Også Norge er mål for kampanjen.

– Målet med kampanjen er å synliggjøre Kanariøyenes rike kultur, vakre natur og solfylte klima, og samtidig gi en oppmuntring til islendingene, som har hatt det litt stritt det siste året, sier ansvarlig leder for kampanjen, Volanda Perdomo fra Kanariøyenes turistmyndigheter.

Hele denne uken, frem til søndag, vil 100 ambassadører fra Kanariøyene tråle Reykjavik gatelangs, for å spre solfylte atlanterhavsvibrasjoner i det kalde og vintermørke øyriket i nord.

Ambassadørene vil dele ut flaskepost til tusenvis av islendinger og inviterte til en egen casting sesjon, der de oppmøtte får muligheten til å overbevise ambassadørene om at akkurat de fortjener å bli plukket ut blant 100 heldige vinnere av et gratis ukeopphold på Kanariøyene.

Island ikke tilfeldig

– Island er ikke tilfeldig utvalgt som mål for kampanjen. Bortsett fra klimaet, har de to øyene en rekke ting til felles, som nærheten til havet og det vulkanske landskapet. Noe de færreste tenker over, er at Island og Kanariøyene også deler samme geografiske lengdegraden, sier Perdomo.

– Men Island er også det ideelle landet til å representere Nord-Europa, sier Pedromo.

– Den lange, mørke vinteren, som både islendinger og nordmenn må gjennom, kan få hvem som helst til å føle seg deprimert og nedenfor.

– Da er det godt å kunne ta seg en uke i solfylte strøk, i områder som bare ligger en kort flytur unna, sier Perdomo, som ikke er overrasket over at nordmenn kåret Kanariøyene til det mest populære reisestedet i den årlige ferieundersøkelsen Respons gjennomfører for Star Tour.

Kampanjen, som har fått tilnavnet ”We’re sharing our good fortune. Operation No Winter Blues”, vil bli presentert på norske TV-skjermer i november og desember.