Nytt kongressenter i Trondheim

Clarion Hotel Trondheim

Det er fem år siden at Hans Hoff, styreformann i Realinvest AS unnfanget ideen om å bygge et stort kongresshotell på Brattøra i Trondheim. Det har vært en lang prosess, men endelig er alle avtaler falt på plass og selskapet er klar til å bygge, sammen med Reitangruppen. I januar 2010 settes spaden i jorden og 15. mai 2012 åpner hotellet dørene.

De to selskapene blir likeverdige partnere i prosjektet, og har et felles  mål om å utvikle dette til ett av Skandinavias beste konferansehoteller, heter det i en pressemelding fra selskapene. Det er for øvrig Petter Stordalens hotellkjede Choice Hotels skal drive hotellet.

Clarion Hotel Trondheim blir ett av Skandinavias største kongresshoteller, med 400 hotellrom og et kongressenter på over 3000 m2.

Med sin særegne arkitektur vil hotellet fremstå som et signalbygg, som i seg selv kan skape nysgjerrighet og bli en attraksjon og et landemerke i byen. Den spesielle fasaden i hvitt glass med piksellert silketrykk og det gyldne stjernetaket vil plassere bygget på listen over bygg man må oppleve, mener byggherrene.

Endelig kan Trondheim settes på kartet i det nasjonale og internasjonale møte- og kongressmarkedet, og stå som vertskap for de store kongressene for opptil 1800 personer, hevdes det videre i pressemeldingen.

Brattøra er en ny og sentrumsnær bydel. Her finnes mye av byens næringsliv lokalisert. Over 150 bedrifter og 2000 ansatte har sin arbeidsplass på Brattøra. Som nærmeste nabo får hotellet det nasjonale senter for pop og rock og Norges største badeland, Pirbadet.

Med den nye tverrforbindelsen (gangbro) fra Brattørkaia over til Jernbanestasjonen (Søndre gate) sikres forbindelse mot midtbyen, og gjør Brattøra til en kommunikasjonsknutepunkt i byen. Her finner du  jernbane, hurtigbåtterminal, cruisehavn, Hurtigruten, flybuss samt lokal og regional bussterminal.

Hotellet får en flott beliggenhet på kaifronten mot Trondheimsfjorden. Attraksjoner, opplevelser og et mangfold av servicetilbud vil skape en helhetsopplevelse som er unik i norsk målestokk.

Konferansefasiliteter i særklasse

Utbyggingen er på totalt 31.000 m2, og inneholder 400 hotellrom, restaurant og lobbybar, skybar med uteterasse og et konferansesenter på over 3000 m2. Kongressalen er landets største i hotell, med sine 1450 m2. Kapasiteten er på over 1000 personer i skoleoppsett og opptil 1800 i kinooppsett.  I tilknytning til denne ligger kongressfoajeen på over 1000 m2.

Til sammen utgjør senteret en multiarena for møter, utstillinger, konserter, kongresser og banketter. I hotellets underetasje er det 300 parkeringsplasser med direkte adkomst til hotellet.