Svanen til Rica Nidelven

Markedssjef i Miljømerking, Tormod Lien (t.v.), kunne overrekke svanelisensen og heise svaneflagget ved Rica Nidelven Hotel sammen med tre stolte representanter fra hotellet: teknisk sjef Viggo Edvardsen, resepsjonssjef Eystein Voll og restaurantsjef Ståle Pedersen

Rica Nidelven Hotel i Trondheim mottok torsdag formiddag lisensen som beviser at de nå oppfyller Svanens strenge miljøkrav.

Hotellet ved Nidelvens bredder har jobbet hardt for å oppfylle verdens strengeste miljøkrav for hoteller. Utstrakt bruk av kildesortering, mindre avfall, mindre forbruk av energi og lite miljøskadelige stoffer er oppskriften for å oppfylle Miljømerkings krav. Blant annet har hotellet varmepumpe som utnytter vann fra Nidelven som varmekilde, skriver Rica Hotels i en pressemelding.

Hotellet er kjent for sin store satsing på mat og matopplevelser. Utstrakt bruk av kortreist mat fra lokale leverandører ga poeng hos Miljømerking ved vurderingen av søknaden om miljømerket Svanen.

Miljømerking setter en lang rekke krav for å oppnå Svanen, og hoteller som søker om Svanen må oppnå en minimumsscore basert på et poengsystem for tiltak som gjennomføres eller krav som oppfylles. Felles for hoteller med Svanen er at de bruker lite energi, skaper lite avfall og bruker lite miljøskadelige stoffer.

Rica Nidelven Hotel er Rica-kjedens 19. hotell med Svanen, og prosessen med å svanemerke Rica-hoteller i hele Norge fortsetter, lover miljø- og sikkerhetssjef i Rica Hotels, Lise Sunsby.

Foto: Markedssjef i Miljømerking, Tormod Lien (t.v.), kunne overrekke svanelisensen og heise svaneflagget ved Rica Nidelven Hotel sammen med tre stolte representanter fra hotellet: teknisk sjef Viggo Edvardsen, resepsjonssjef Eystein Voll og restaurantsjef Ståle Pedersen.