Tidenes nyttårsfeiring i London

Tower Bridge i London.

Romantisk nyttårsfeiring? Eller hva med Europas råeste nyttårsfest? Uansett, London er stedet, og i år lokker europahovedstaden med tidenes mest spektakulære fyrverkeri.

– Londons borgermester, Boris Johnson, gikk nylig ut og lovet tidenes fyrverkeri for å markere tiårsdagen for landemerket London Eye. Fyrverkeriet vil være midtpunkt for en spektakulær og begivenhetsrik langhelg , sier Peter Rasmussen, Nord-Europasjef for British Airways i en pressemelding.

Fyrverkeriet vil kunne sees verden over via BBC One, men det finnes fortsatt ledige flybilletter for familier, par og festløver som ønsker å kjenne kruttrøyken på kloss hold, forsikrer Rasmussen. Det spektakulære fyrverkeriet vil starte ved Big Ben ved midnatt, og vare i over ti minutter. De beste utsiktsplassene fylles raskt opp, og det er viktig å være tidlig ute, mener Rasmussen.

– Det beste stedet å observere fyrverkeriet fra, vil være Westminster Bridge og North Embankment, like overfor London Eye. Elvecruise på Themsen like før midnatt kan også anbefales. Men arrangørene har lovet at det hele vil være synlig fra hele det sentrale London, sier han.

Mest å by på, uansett preferanser

Det er ikke bare spektakulære lyd- og lysshow som gjør London til årets nyttårsby. London er den byen i Europa som har mest å by på, uansett preferanser, hevder Rasmussen.

– Byen tilbyr opplevelser skreddersydd stemning og tilfredstiller alle behov. For par som er ute etter det romantiske, finnes en rekke kjente restauranter og barer. For partyløver tilbys fester av alle tenkelige kategorier. Billetter finnes lett tilgjengelig på ulike event-nettsider , sier han.

Er du ute etter en romantisk og kulinarisk opplevelse, anbefaler Rasmussen The Fat Duck , en av svært få restauranter med tre stjerner i Michelin-guiden. Et mer familievennlig alternativ er Bluebird i Chelsea, som for anledningen har gjort om hele uteområdet til et «Winter Wonderland».

For den som ønsker å komme i kontakt med festglade briter, er O2 Arena stedet å være. Der står Ministry of Sound for både musikk og lysshow.

For dem som fortsatt er oppegående første nyttårsdag, er Londons nyttårsparade en begivenhet verdt å få med seg. Tradisjonen oppstod i 1987, og har til dags dato samlet inn nærmere ti millioner kroner til et vidt spekter av veldedige organisasjoner. Mer enn 10.000 personer fra 20 ulike land opptrer i paraden, som blir fulgt av en halv million mennesker langs den tre kilometer lange ruten.