Flyinnsjekking på Oslo S

Flytoget på Oslo S. Fotograf: Njål Svingheim/Jernbaneverket.

Norwegian gjør det lettere for de reisende i julerushet. Torsdag 17. desember åpnet Norwegian, som første flyselskap, nye innsjekkingsautomater på Oslo S. Dermed kan de mange flytogpassasjerene reise ferdig innsjekket til Gardermoen.

Som første flyselskap åpnet Norwegian 17. desember to nye innsjekkingsautomater i flytogterminalen på Oslo S. I januar økes kapasiteten ytterligere på Oslo S, og til sommeren får Drammen stasjon samme mulighet til enkel og effektiv innsjekk, skriver Norwegian i en pressemelding.

– Vi ønsker å gjøre reisen så enkel og bekvem som mulig for passasjerene, og unngå julerushet på flyplassen. Hver gang det kommer et flytog til Gardermoen, vet vi at det oppstår køer ved automatene. Ved at vi nå åpner for innsjekk allerede på Flytoget, vil mange komme ferdig innsjekket til Gardermoen og kan gå rett til bagasjeinnleveringen, sier sjef for stasjon i Norwegian, Bjørn Erik Barman-Jenssen.

– Passasjerne kan sjekke inn på Oslo S inntil én time før flyavgang. I dag må man møte senest en halv time før flyet går for å levere bagasje. Det er dermed de samme tidene som gjelder i forhold til ankomsttid på flyplassen, men den store fordelen for passasjerene er at de kan gjøre unna innsjekkingen med en gang de kommer på flytogterminalen, sier Barman-Jenssen.

– Vi er opptatt av at de reisende skal kunne bruke ventetiden til noe fornuftig, og dette tiltaket tror jeg folk vil sette stor pris på. Det er nok et eksempel på at flyreisen kan begynne med Flytoget, sier administrerende direktør Linda Bernander Silseth i Flytoget.

Foto: Flytoget på Oslo S. Fotograf: Njål Svingheim/Jernbaneverket.