Julenissen trekker russere

Nissen med slede

Innovasjon Norge Reiseliv Russland har avholdt tre julearrangementer i Russland for å profilere Norge som vinterdestinasjon for familieferie. Russiske medier ga arrangementene bred spalteplass.

Alle tre julearrangementene fikk stor oppmerksomhet i ledende russiske medier. Det ble laget reportasjer i ledende TV-kanaler og det ble publisert flere artikler på nettet og i tidskrifter, melder Innovasjon Norge.

Juletrefest for barn

Den 7. desember ble det arrangert en jultrefest for barn i ambassadør Knut Hauges residens. Det kom blant annet barn fra barnehjemmet «Marias barn». Det var 80 barn og 100 journalister tilstede.

Gjestene fikk smake på TINE ost og barna fikk julegaver fra en ekte norsk Julenisse fra Savalen. Arrangementet fikk mye oppmerksomhet i mediene. Det var flere TV-kanaler som laget reportasjer, blant annet engelsktalende Russia Today.

Norsk julenisse møtte russisk kollega

Den 8. desember besøkte Julenissen sin russiske kollega Ded Moroz på hans julegård i Moskva. Det store arrangementet inkluderte blant annet en pressekonferranse, der Julenissen og Ded Moroz svarte på spørsmål om norske og russiske juletradisjoner, og Ded Moroz ble offisielt invitert til Santa Winter Games i Savalen den 8. januar.

Under pressekonferransen kåret Innovasjon Norge vinnere i konkurransen om beste artikler om Norge publisert i 2009. Journalisten Nikita Krivtsovs artikkel «In Cod We Trust» om Lofoten i bladet Yachting i august 2009 vant første pris.

Eksportutvalget for fisk gjennomførte et kulinarisk show og smaksprøve for journalistene. Etter programmet på julegården dro Julenissen og Ded Moroz på besøk til barnehjemmet «Marjino», som ble tatt imot av mediene som et meget positivt initiativ.

Juletrefest i St.Petersburg

Den 10. desember arrangerte Innovasjon Norge i St Petersburg en stor juletrefest, som ble besøkt av 90 barn og 100 journalister. Gjestene ble kjent med norske juletradisjoner og barna fikk julegaver fra Julenissen og Fjompenissen.