Ingen BA-streik

BA-maskin i lufta

Britisk rettsvesen stopper den varslede streiken i British Airways. Retten mener at uravstemningen i fagforbundet Unite, der 92,5 prosent av deltagerne stemte for å legge ned arbeidet i julen, ikke ble gjennomført på riktig måte. Det betyr at julen er reddet for hundretusener av British Airways-kunder.

– Vi er først og fremst glade, og ikke minst svært lettet, over at det ikke blir noe av den varslede streiken, spesielt på vegne av alle våre kunder, som har planlagt å reise hjem i julen, sier Peter Rasmussen, sjef for British Airways i Nord-Europa, i en pressemelding.

– Den rettslige kjennelsen vil bety mye for hundretusener av reisende verden over. Vi har allerede sett flere kunder uttrykke sin begeistring på Twitter og i andre nettforum. I Norge er desember en av våre travleste måneder. Så dette var en stor lettelse, sier Rasmussen.

Avgjørelsen kommer svært beleilig, men Rasmussen har forståelse for frustrasjonen blant de ansatte. Nå håper han Unite vil bruke julen til å tenke, og at partene kan stå sammen om en bærekraftig drift av selskapet.

– Vi har forståelse for frustrasjonen blant de ansatte. 2009 har vært et tøft år for alle. Hele flybransjen er i krise. Men selskap som skal komme ut av uføret, må tilpasse seg det moderne flymarkedet. BA jobber hardt for å gjøre nødvendige endringer, og vi håper nå at Unite forstår at vi ikke kan bli værende på dagens nivå, som preges av en anstrengt økonomisk situasjon, sier Rasmussen.