Pusser opp på Bryggen

Bryggen i Bergen. Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia Commons

Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen totalrenoveres for 235 millioner kroner. Oppussingen blir et av de største hotellrenoveringsprosjektene i Norge i årene som kommer. Hotellet vil være åpent under hele renoveringsperioden.

Når arbeidet er ferdig i begynnelsen av 2013, får hotellet 344 rom, en utvidelse på over 71 rom, samt Bergens største konferansesal, med plass til 800 mennesker, ny ballsal, restaurant, bar og nattklubb, skriver eierkjeden Rezidor Hotel Group i en pressemelding.

Befester markedsposisjon

Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen (tidligere SAS-hotellet på Bryggen) ble bygd i 1982, og har siden den gang gjennomgått små ansiktsløftninger.

– Etter denne totalrenoveringen, som omfatter både fellesarealer, konferanseområdet og rom, vil hotellet fremstå som helt nytt. Det befester vår sterke posisjon i fremtiden, som markedsleder i Bergen, sier Christian Gartmann, Nordensjef for Rezidor Hotel Group.

Ny kontrakt på 20 år

– Vi har fornyet kontrakten med Rezidor Hotel Group med nye 20 år. Det var en fin anledning til å gjennomføre et større rehabiliteringsprosjekt. Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen har i en årrekke vært et av de beste hotellene i Bergen.  Det skal fortsatt være, sier eiendomssjef i Vital Eiendom, Lars Kristiansen.

Foto: Bryggen i Bergen. Fotograf: Nina Aldin Thune/Wikimedia Commons