Newcastle-rute fra Rygge

Passasjerer boarder Ryanairs første avgang fra Rygge

Ryanair lanserer i dag en ny rute fra Oslo Rygge til Newcastle i Storbritannia, skriver selskapet i en pressemelding. Fra og med 19. mai vil det gå tre fly i uken, og billettene vil starte på kr 209,- inklusive skatter og avgifter. Billettene er i salgs fra og med i morgen, torsdag 25. februar.

Sommeren 2009 annonserte Ryanairs Michael O’ Leary at selskapet skal trafikkere åtte ruter fra Oslo Rygge. I desember samme år kom han med en litt tidlig julegave til det norske folk, og annonserte baseetablering, som medfører stor ekspansjon fra Oslo Rygge. Siden da har ytterligere nye ruter blitt lansert, og Ryanair vil fra mars ha totalt 28 ruter til Europas mest spennende reisemål, direkte fra Oslo Rygge.

– Vi vet nesten ikke hva vi skal gjøre, hver gang vi etablerer en ny rute, går bookingtallene i taket, og den eneste måten å håndtere denne enorme etterspørselen fra Oslo Rygge på, er å tilby flere ruter og høyere frekvenser. Vi er veldig glade for at vi kan tilby flere destinasjoner i Storbritannia, og denne gang til «fotballmekkaet» Newcastle. Vår vurdering er at det finnes et enormt potensial for innkommende turister, ettersom Newcastle har veldig få lavprisruter til Europa, sier Ryanairs Erik Elmsäter i en kommentar, og suppleres av Rygge Sivile Lufthavn AS’ markedssjef Silje N. Thoresen:

– Vi er veldig tilfreds med å få Newcastle som nytt tilskudd på ruteprogrammet. Dette er en destinasjon som har vært etterspurt, og vi har store forventinger til den, både fra det norske markedet og innkommende turister. Vi ser frem til en sommersesong med en nærmere tredobling av reisetilbudet ut fra Rygge, sier hun.

Foto: Passasjerer boarder Ryanairs første avgang fra Rygge i fjor.