Cornell-pris deles ut i kveld

Cornell Hotel Society har etablert en ny pris i 2010, ”Årets Hotelier”, for de etablerte hotelldirektørene, og vinneren blir annonsert under Serviceforum i Stavanger i kveld.

De tre nominerte er:

Erik Taraldsen

Erik er 38 år, og er i dag direktør på Thon Hotel Lofoten. Erik har siden år 2000 jobbet som hotelldirektør. Han er opprinnelig utdannet kokk, og har et stort engasjement i mat og vin. Erik er kjent for sin gjestfrihet og sin store serviceinnstilling. Han har de siste årene gjort en strålende jobb for Thon Hotels, i forbindelse med nyåpningen av Thon Hotel Lofoten, og han bidrar med sitt sterke engasjement for å plassere Lofoten som destinasjon på kartet.

Odd Petter Meinseth

Odd Petter er 38, år og er direktør ved Quality Hotel Ulstein. Han har toårig utdannelse fra NHS. Det som kjennertegner Odd Petter som en dyktig direktør, er hans lederskap, konkurranseinstinkt, fokus på gode gjesteopplevelser og hans oppfølging av driften. Hotellet scorer meget høyt i Choices målinger på gjestetilfredshet, medarbeidertilfredshet samt kvalitetssikring.

Ragnar Palsson

Ragnar er 37 år, og har siden 2007 vært direktør ved Rica Seilet Hotel. Ragnar er opprinnelig utdannet servitør, og gjorde seg tidlig bemerket i faget med å vinne nordisk mesterskap for lærlinger i 1994. Ragnar er også utdannet kokk, og har stor mat- og vininteresse. Han har gjort en glimrende jobb for Rica Seilet Hotell, med å levere meget gode regnskapstall og god service. Hotellet kom blant annet på tredje plass i kåringen av Norges beste frokost.

Premiering

Vinneren får et to ukers program for etterutdannelse (GMP) ved Cornell University – School of Hotel Administration – i USA, inkludert reise og opphold. GMP er et krevende kurs, hvor høyt kvalifiserte hotelldirektører fra velrenommerte hoteller rundt om i verden deltar, noe som gir høyt faglig nivå og er en verdifull anledning til nettverksamarbeid.

The Cornell School of Hotel Administration regnes for å være verdens fremste lærested for ”Hospitality Management”.