Ukens navn: Morten Malting

Morten Malting, Scandic Edderkoppen

Morten Malting

General manager

Scandic Edderkoppen

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Det meste av min arbeidsdag går med til å kvalitetssikre at vi som team jobber godt med gjesteopplevelser, og til salg og kostnader. I disse utfordrende bransjetider er det viktigere enn noen gang å sørge for at alle våre gjester er fornøyde.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg trives godt med en hektisk hverdag og liker å jobbe med både mennesker og tall. Det som er mest spennende med min jobb, er at veldig mye er målbart. Jeg blir inspirert av å skape gode gjesteopplevelser, gode økonomiske resultater og, ikke minst, av å lykkes gjennom andre.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har vel egentlig ikke noen store forbilder, men det har vært flere personer jeg har beundret opp gjennom tidene, for ting de har gjort eller stått for.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har et ungt og dynamisk miljø, hvor det er stor takhøyde og latteren sitter løst. Det hender det arrangeres fredagspils i nabolaget, og da er det jo ekstra hyggelig når sjefen blir invitert med!

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg har vært litt «on and off», avhengig av hvor jeg har jobbet. Tror jeg ble medlem første gang for cirka tolv år siden.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI jobber aktivt for å samle vår bransje, gjør det lett å bygge gode nettverk og har fokus på mange relevante saker og temaer.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Mediene har skapt en myte om at servicenivået i Norge ikke holder mål, sammenlignet med Europa og andre verdensdeler. Det er etter min mening faktisk ikke tilfellet. Det er veldig mange gjennomsnittshoteller og restauranter i Norge, som holder et høyt servicenivå, sammenlignet med utlandet. Det bør opp og frem, så får vi kanskje enda flere besøkende til landet.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Det må være en helg på hytta på Hvaler, pent vær, god mat og drikke – og masse kvalitetsstid med min kone og våre tre barn.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg vil lagt vekt på å bli mer konkret når det gjelder miljøutfordringen Norge står overfor, utarbeidet tydelige mål og gode handlingsplaner, samt økt presset, for å oppnå resultater.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Etter å ha jobbet lenge i bransjen, tatt hånd om mange VIP-gjester og sett mye rart, hadde det kanskje passet med
«Bak Fasaden»?

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Den går først i arbeid til Stockholm og deretter privat til Gøteborg.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Mat, vin og golf.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Niks!