Radisson største luksuskjede

Radisson Blu Resort Trysil

Radisson er størst i luksussegmentet, med 170 hoteller og 38.079 rom, melder The Rezidor Hotel Group i en pressemelding.

Etter sammenslåingen av Radisson Blu og Radisson Edwardian, går Radisson forbi både Hilton International, med sine 146 hoteller og 37.806 rom, og Marriott, med sine 86 hoteller og 20.806 rom (kilde: “Upscale Brands Top 10 in Europe”, MKG Hospitality, Paris).

– Vi er stolte over å endelig ha inntatt lederposisjonen, og ser det som et direkte resultat av vår strategiske og ambisiøse forretningsutvikling, våre kreative markedsføringskampanjer og vårt innovative servicekonsept på hotellene, sier Olivier Jacquin, Senior Vice President Marketing, Sales & Distribution i Rezidor Hotel Group, som driver Radisson Blu i Europa.

Radisson Blu, som opprinnelig var en typisk forretningshotellkjede, har utvidet sin portefølje i løpet av de siste årene.

– Ved flere større flyplasser i Europa har vi redefinert konseptet flyplasshotell, og på populære feriereisemål, som Dubrovnik i Kroatia, Cesme i Tyrkia og Monastir og Djerba i Tunisia, har vi enestående spa-anlegg, sier Jacquin.

Radisson Blus europeiske portefølje vokser stadig, og blant de siste høydepunktene finner vi det aller første Radisson Blu-hotellet i Madrid. Radisson Royal Hotel i Moskva, som er planlagt åpnet i mai, vil bli ett av flaggskipene i 2010. Bygningen, som også er kjent som “Hotel Ukraina”, er en del av Stalins legendariske skyskraperkompleks, «De syv søstre», og vil kunne tilby 506 luksuriøse rom og suiter, i tillegg til 38 leiligheter, restauranter i verdensklasse, som også inkluderer elvebåter med middagsservering, og en unik kunstsamling, som inneholder 1200 originalmalerier av ledende russiske malere fra tidlig 1900-tall.

Foto: Radisson Blu Resort Trysil.