Svanemerke til Best Western Havly

Fra seremonien der Best Western Havly Hotell ble overrakt svanemerket (foto fra Best Western Hotels Norway, som dessverre ikke har gitt opplysninger om de avbildede)

Best Western Havly Hotell i Stavanger er nå Svanemerket, skriver Best Western Hotels Norway i en pressemelding.

– Vi er glade for at det første Best Western-hotellet nå har fått Norges mest anerkjente miljømerke. Dette betyr mye, både for våre ansatte og våre kunder, sier daglig leder Hege Ramm i Best Western.

Hun opplyser at ytterligere tre Best Western-hoteller foreløpig har bestemt seg for å satse på Svanen. I Sverige, hvor 52 av 71 hoteller alt er svanemerket, har Best Western som ambisjon å Svanemerke samtlige.

Varaordfører Bjørg Tyssdal Moe i Stavanger gratulerte hotellkjeden da de fikk lisens på Svanen, og poengterte at det var viktig at kommune og næringsliv samarbeider om målsettinger knyttet til miljø. Hun opplyste at kommunen i økende grad stiller krav til miljø ved kjøp av hotelltjenester.

Svanen stiller krav til avfallshåndtering, redusert bruk av éngangsartikler og servering av økologisk mat. Svanen forutsetter at hotellet velger miljøtilpassede og miljømerkede alternativer når dette er mulig. Innredning og inventar som har lang levetid, skal miljøtilpasses når utstyret fornyes.

Miljømerking setter en lang rekke krav for å oppnå Svanen, og hoteller som søker om Svanen må oppnå en minimumsscore, basert på et poengsystem for tiltak som gjennomføres eller krav som oppfylles. Felles for hoteller med Svanen er at de bruker lite energi, skaper lite avfall og bruker lite miljøskadelige stoffer.

Foto: Fra seremonien der Best Western Havly Hotell ble overrakt svanemerket (foto fra Best Western Hotels Norway, som dessverre ikke har gitt opplysninger om de avbildede)