Japansk hardangerdilla

Hardanger og Japan

I to år har det eksistert noe så eksotisk som en Japan-Hardanger-klubb, som har til formål å styrke den gjensidige forståelsen av de to kulturene, som må antas å være en interessant utfordring.

Klubben, som avvikler jevnlige arrangementer, både i Hardanger og Japan, har blant annet som mål å bidra til økt turisme mellom de to destinasjonene – i den grad Japan, og endog Hardanger, kan betegnes som én.

Tidligere på vårparten fikk kulturutvekslingsbegrepet ny mening, skriver Hotel Ullensvang i en e-post. I et tradisjonelt japansk bryllup i Tokyo ble det fraktet inn flybåret syltetøy fra Lutro Gard i Hardanger, som hver av bryllupsgjestene fikk med som personlig gave, med påført navn.

Edmund Utne fra Hotel Ullensvang, som var i Japan for anledningen, gjestet også den norske ambassadens hardangerseminar i Tokyo, der han disponerte en time til å fortelle om Norge og Hardanger, og viste frem lokale produktprøver.

Utne kan for øvrig også fortelle at Scandinavian Tourist Board i Asia nylig sendte to vakre misser, Miss Universe Japan 2009 og 2010, til Hardanger for en foto-shoot i hotellhagen.

Hardanger gjør med andre ord mer enn sin skjerv i japansk markedsføring av Norge som turistdestinasjon.

Den språkmektige vil kanskje ha glede av å besøke Japan-Hardanger-klubben på nett.