Ukens navn: Hilde Charlotte Solheim

Hilde Charlotte Solheim, direktør reiseliv i HSH (foto fra HSH)

Hilde Charlotte Solheim

Direktør Reiseliv

HSH

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Ingen dag er lik, og det er bra. I løpet av en uke har jeg alltid noen møter med reiselivsbedrifter, enten fordi de vurderer å melde seg inn i HSH eller fordi vi jobber med en bransjesak hvor jeg trenger input fra bransjefolk. En vanlig arbeidsdag inneholder ofte også et møte med for eksempel Næringsdepartementet eller Innovasjon Norge, hvor jeg som regel har mye på hjertet!

– Hva er det beste ved jobben din?

– Menneskene jeg møter og at det er mulig å oppnå konkrete resultater, for eksempel gjennomslag i saker HSH tar opp på vegne av våre medlemmer. Dette er en klisje, men jeg har utrolige kolleger og veldig flotte medlemmer. Virkelig!

– Har du noen du har sett opp til?

– Mange. Jeg var så heldig å ha Hanne Harlem som mentor i en viktig periode hvor jeg sto overfor en del viktige valg. Hun imponerte meg sin klokskap og ro.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Endelig jobber jeg et sted hvor det er noen spreke mennsker, som tar fredagspils innimellom. Ellers er det en humoristisk tone i «reiselivskroken», mellom reisekoordinator Barbro Simonsen, reiselivsdirektør Rolf Forsdahl og meg. Det bidrar alltid positivt til humøret i hverdagen.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden jeg begynte i daværende RBL i januar 2005.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– At vi skaper møteplasser med løft og påfyll!

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Frokostmøtene er gode, mer av dem!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Det er lett! En tur på fjellet, enten til familiens idylliske tømmerhytte i Valdres eller til gode hotellvenner, for eksempel på Geilo. Ski eller fjelltur til fots på dagen, så vi får frisk luft og røde kinn. Og så god mat, gjerne vilt, og rødvin om kvelden. Da smiler jeg salig.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– At norsk næringsliv trenger enda mer drahjelp fra utenrikstjenesten. Det er viktig at vi klarer å gjøre landet vårt og næringslivet og reiselivet mer kjent i den store verden. Boka med Arne Hjeltnes’ erfaringer fra sin tid ute, «Alt for Noreg: Jobb og moro i Vesten og den elleville Austen» (den anbefaler jeg til alle!), har noen små forslag til forbedringer. De ville jeg tatt på alvor! Og så ville jeg økt turistmarkedføringen ute, redusert serveringsmomsen til samme sats som mat, økt samferdselsbudsjettet kraftig og sørget for at innovasjonspolitikken for reiseliv traff bransjen enda bedre. Piece of cake, ha ha! Jeg ville også lagt mye mer ressurser inn i å hente attraktive kultur- og idrettsevents til Norge, både by og land. Det kaster enormt av seg i forhold til hva det koster og fyller opp hotell, restauranter og butikker utenom høysesong. En lønnsom investering!

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Litt av en tur!»

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Til Kiel med Color Line i anledning Reiselivskonferansen, hvor jeg skal være konferansier. Ser også frem til turer til Odda og Balestrand, før jeg sniker meg en liten tur til Marbella-traktene i juni.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Klatring, fiske og jakt. Er sånn passe dårlig til alle tre, men er veldig entustastisk. Og så bruker jeg gjerne mange timer på kjøkkenet når jeg har fri og hyggelige mennesker å spise sammen med. En fottur i fjellet eller en dag i slalåmbakken blir heller aldri feil. Må vel også si reiser i Norge og utlandet.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Lykke til videre til HSMAI-styret, Ingunn, Lise, Jarle og Anita – og til ny styreleder Martin Jørgensen. Og takk for meg etter to krevende, men spennende år!

Foto: Hilde Charlotte Solheim, direktør reiseliv i HSH (foto fra HSH)