Choice satser i Baltikum

Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia

Choice Hotels Scandinavia A/S har i dag opprettet et joint venture-selskap, SIA Choice Hotels Baltics, sammen med den latvisk-svenske familien Cakste. Målet er å etablere ytterligere ni hoteller i Estland, Latvia og Litauen innen tre år, skriver kjeden i en pressemelding.

Administrerende direktør for det nye selskapet blir Karl Mikael Cakste. I dag har Choice ett hotell i Tallin og ett i Riga.

Familien Cakste driver Clarion Collection Hotel Valdemars i Riga, som siden 1. januar 2009 har vært en del av Choice. På deres initiativ opprettes det nå et joint venture-selskap, for å etablere flere Choice-hoteller i Estland, Latvia og Litauen. Strategien er å etablere samarbeidsavtaler med eksisterende hoteller og koble dem til kjeden.

Det baltiske hotellmarkedet går for tiden gjennom en tøff periode, med bankkrise, kraftig reduserte hotellvolumer og fallende priser. Samtidig ser Choice de tre baltiske landene som en del av hjemmemarkedet, land mange av kjedens kunder reiser regelmessig til. Selskapet vil nå kunne tilby dem økte muligheter til å fortsette å bo på Choice.

– Innenfor Choice bruker vi å si at dårlige tider er gode tider for å tenke annerledes, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør og konsernsjef for Choice Hotels Scandinavia.

– Selv om det er krise i Baltikum, kommer de til å fortsette å være spennende naboland, handelspartnere og interessante weekend-destinasjoner for kundene våre. Derfor er dette rett tidspunkt for oss å satse fremover.

– Karl Mikael har markedskunnskapen og kontaktnettet vi mangler. Vi har salgsapparatet, kundene og fem sterke varemerker. Det er perfekte forutsetninger for et bra samarbeid, fortsetter han.

Dagens tøffe økonomiske situasjon åpner ifølge Choice for spennende muligheter til å investere og etablere smarte samarbeidsavtaler med forskjellige interessenter, som hotelleiere, andre operatører og banker. Det kan handle om forskjellige samarbeidsformer, fra franchise- eller managementavtaler til eventuelt å kjøpe hotelleiendommer.

– Vi tror at Choice gjennom denne satsningen kan bidra til å hjelpe hoteller i Estland, Latvia og Litauen ut av krisen, avslutter Silseth.

Ifølge Karl Mikael Cakste er det etterspørsel etter kompetanse og veiledning hos hotellene i området.

– Jeg vet at det finnes mange hotelleiere som, akkurat som oss, føler seg ensomme i dagens krise, og gjerne kunne tenke seg å benytte seg av alt det som finnes innenfor Choice, sier Karl Mikael Cakste. For hotellet vårt har samarbeidet med Choice betydd flere gjester og bedre lønnsomhet sammenlignet med 2008.

Arbeidet er allerede startet. Choice Hotels Baltics forhandler for tiden med flere hotellaktører innenfor regionen.

Foto: Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia.