Fare for mer flykaos

Eyjafjallajökull på Island. Fotograf: Árni Friðriksson/Wikipedia

En 1600 kilometer bred askesky fra Eyjafjallajökull på Island truer nå flytrafikken i Europa på nytt. Heldigvis ser det ut til at Norge og det aller meste av kontinentet unngår brodden av gårsdagens kraftige utbrudd.

– Forholdene er gunstige for oss. Et høytrykk dirigerer luftstrømmen og asken hovedsakelig mot sør, mens en liten lomme går østover. Asken går mot Irland og sneier kanskje kysten av Portugal, sier vakthavende meteorolog Mette Skjerdal ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

De siste prognosene frem mot midnatt viser at norsk luftrom ikke rammes av et flyforbud, sier Luftfartstilsynet til Dagbladet.

Les hele saken hos db.no

Foto: Eyjafjallajökull på Island. Fotograf: Árni Friðriksson/Wikipedia