Eksklusivt hotell på Tjuvholmen

Nytt hotell på Tjuvholmen i Oslo

I 2013 åpner Oslos eneste luksushotell ved sjøen. Sammen med det nye Astrup Fearnley Museet blir hotellet Tjuvholmens nye landemerker. Hele Norge blir invitert til å gi det nye hotellet et navn, heter det i en pressemelding fra Choice Hotels.

Eierne bak Tjuvholmen, Aspelin Ramm og Selvaag, har inngått avtale med Choice Hotels Scandinavia om drift av det nye hotellet. Hotellet blir en del av konseptet Nordic Hotels & Resorts, og er selvstendig fra Choice-brandene.

– Hotellet på Tjuvholmen er for alle som ønsker seg noe mer enn en seng å sove i. Hotellet skal i seg selv være en opplevelse. Det blir en del av nye Oslo, som mikser børs og katedral, urbant kaféliv og nærhet til sjøen.  Slik Bjørvika brakte høykultur til folket, skal Tjuvholmen, i tillegg til kunstopplevelser til byen, bringe litt hotelluksus til folket, sier eier og styreleder i Choice Hotels, sier Petter A. Stordalen.

Blant hotellets fasiliteter er et restaurantkonsept med hotellhage utenfor, hotellrom med fjordutsikt og balkonger, trenings- og relaxrom, fasiliteter for møter og takterrasse med utsikt. Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst blir nærmeste nabo, sammen med gallerier, skulpturpark, spisesteder, Aker brygge og Oslos mest kjente attraksjoner.

– Hotellet er en avgjørende brikke i utviklingen av Tjuvholmen. Hotellet blir viktig for å bringe liv til bydelen året rundt og døgnet rundt. Når fjordbyen Oslo endelig får et hotell i sjøkanten, er det vår ambisjon å bygge byens beste. Planene for Nordic Hotels & Resorts passer bra inn med våre ambisjoner, sier Gunnar Bøyum i Tjuvholmen.

Navnekonkurranse

Byggingen er i gang, og hotellet er ferdig årsskiftet 2012/2013. Nå inviterer Petter A. Stordalen, sammen med utviklerne på Tjuvholmen, hele Norge til å gi det som blir Oslos nyeste og flotteste hotell et navn.

– Vi ønsker å dele drømmen om Tjuvholmen med gjestene våre, og vi håper på mange spenstige forslag. Navnet bør være nordisk og speile moderne luksus, gjestfrihet, sjø og kreativitet, sier Stordalen.

Juryen består av Petter A. Stordalen (Choice Hotels Scandinavia), Gunnar Bøyum (Tjuvholmen), Peter Groth (Aspelin Ramm), Olav H. Selvaag (Selvaag), Gunnar Kvaran (Astrup Fearnley Museet), Ellen Arnstad (HENNE) og Ivar Vereide (Dinamo). Publikum blir invitert til å stemme frem sine favoritter på www.petterstordalen.no. Vinneren kåres 9.juni 2010, og stikker av med to ukers hotellferie for to voksne og to barn.