Ny storsatsing på lokal mat

Lofotlam (foto fra Rica Hotels)

Landbruksnæringen og det norske reiselivet vil gi ytterligere plass til mindre matprodusenter. Derfor utvider nå Rica Hotels satsingen ”Lokalmat på menyen”, og dermed kommer blant annet Lofotlam, villaks fra Alta og Tingvoll ost til Grand Hotel i Oslo, som tilbyr ”Stemninger fra Norge” på menyen, skriver kjeden i en pressemelding.

Stadig flere hotellgjester etterspør lokale spesialiteter, og tidenes største kartlegging av Norges små matprodusenter er over, etter at Rica Hotels nå utvider prosjektet ”Lokalmat på menyen” til å gjelde 21 av de norske hotellene i kjeden. Prosjektet er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, KSLMatmerk, Innovasjon Norge og Rica Hotels. Målet er å styrke det norske kjøkkenet, og løfte frem de lokale matprodusentene.

Et mål for prosjektet er å bidra til at produsenter av norske matspesialiteter får økt sin omsetning til reiselivsbransjen. Små matprodusenter må også få bistand slik at de faktisk kan levere til reiselivsbransjen. Stikkord er kvalitet, mattrygghet, leveringsdyktighet og distribusjon.

– Vi vil styrke særpreget og mangfoldet i norsk matkultur, og et like viktig mål er å bidra til levende lokalsamfunn rundt hotellene våre. I tilegg skal et godt vertskap by på det beste. Derfor henter vi de beste lokale spesialiteter fra små lokale leverandører, sier konsernsjef i Rica Hotels, Ole-Jacob Wold.

Lokal mat på alle fat

De siste tre årene har KSLMatmerk, sammen med Rica Hotels, funnet cirka 100 lokale leverandører til hotellkjedens nye menyer. Dette har vært den største kartleggingen av lokalmatprodusenter som noen sinne er foretatt i Norge. Den gode historien bak den enkelte produsent, har, sammen med produktets egenart og kvalitet, vært viktige elementer i utvelgelsen.

Utflukter

Leverandørene er valgt ut både på kvalitet og med tanke på den gode historien som ligger bak. Derfor tilbyr også mange av hotellene utflukter til råvarenes hjemsted i lokalområdet.

Hoteller som per i dag deltar i prosjektet, er:

 • Rica Arctic Hotel i Kirkenes
 • Rica Kirkenes Hotel
 • Rica Hotel Alta
 • Rica Hotel Karasjok
 • Rica Ishavshotel i Tromsø
 • Rica Hotel Svolvær
 • Rica Hell Hotel på Værnes
 • Rica Nidelven Hotel i Trondheim
 • Rica Hotel Kristiansund
 • Rica Seilet Hotel i Molde
 • Rica Sunnfjord Hotel i Førde
 • Rica Airport Hotel i Stavanger
 • Rica Forum Hotel i Stavanger
 • Rica Victoria Hotel på Lillehammer
 • Rica Hotel Hamar
 • Rica Havna Hotel på Tjøme
 • Rica Park Hotel Sandefjord
 • Rica Hotel Grimstad
 • Rica Park Hotel i Drammen
 • Holmenkollen Park Hotel Rica i Oslo
 • Grand Hotel i Oslo

Foto: Lofotlam (foto fra Rica Hotels)