Ukens navn: Vivian Sivertsen

Vivian Sivertsen, country manager, DFDS Seaways

Vivian Sivertsen

Country Manager

DFDS Seaways

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Den består først og fremst av dialog og motivasjon av ansatte. I tillegg bruker jeg mye tid på strategisk arbeid, hvordan vi skal gjøre produktet vårt bedre for våre reisende, for eksempel.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det er veldig motiverende for meg å jobbe sammen med kolleger som er så stolte av produktet sitt. I tillegg er det svært inspirerende når kundene våre blir positivt overrasket over produktet vårt, og vi klarer å rive ned noen myter.

– Har du noen du har sett opp til?

– Vi har en veldig god konsernleder i DFDS. Niels Smedegaard er en tydelig leder, med en helt klar visjon for selskapet. Han har en særdeles god evne til å omgi seg med gode markedsanalytikere, som resulterer i gode valg for selskapet. Vi har nylig kjøpt Norfolkline. Et resultat av en langsiktig plan. I tillegg er jeg stor fan av min datter – hun er klok!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har mange. I tillegg til å feire alle seire, har vi en offisiell «listeheving» for hele kontoret én gang per måned. Vi sponser Cathrine Larsåsen (Norges beste stavhopper og åttende best i verden). Vi har satt opp et høydehoppstativ på kontoret, som viser salgsmålene våre for hver måned. Hver måned samles alle rundt stativet og vi hever lista etter hvordan vi ligger ann salgsmessig.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Oj, leeeeeeenge! Mange år – vi har kommet ut av tellinga!

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Jeg syns det er viktig at det fins et forum som tar opp aktuelle spørsmålstillinger innen reiseliv. Det er også fint at HSMAI er initiativtager og avsender for samarbeid innen bransjen.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– HSMAI har mange gode aktiviteter, men jeg skulle gjerne sett at HSMAI kunne vært tøffere på reiselivets vegne i det offentlige rom.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Det er å ta med datteren min på en svipptur til København. Vi har som regel svært hektiske uker begge to, med skole og jobb, trening og sangundervisning, så når vi kan gå om bord i et av skipene våre fredag ettermiddag, så er det bare å senke skuldrene og slappe av.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Da ville jeg ha snakket mindre og gjort mer!

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Med føttene på jorda og blikket mot stjernene».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Mest sannsynlig til København. Ellers er kanskje Cuba et reisemål? I tillegg til Sør-Amerika, med spennende mennesker og kulturer.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er nok blitt ganske hekta på trening! Har sågar begynt med stavhopp. Personlig rekord er 1,75 meter. Målet er 2 meter. Jeg er så heldig å ha tilgang til Cathrine Larsåsens tidligere trener, som ikke gir meg opp.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg leser til stadighet at hotell- og reiselivsbransjen er på riktig vei etter finanskrisen. Det er merkbart hos oss også. Spesielt er bedriftskundene tilbake. Det er jeg veldig glad for, på vegne av oss alle, og jeg ønsker samtlige som er avhengig av julebordssalget lykke til med det i høst! Og siden jeg er en tidligere SAS-er: Gratulerer med ny leder!