Norwegian opp 20 prosent

Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian Air Shuttle. Fotograf: Kjetil Ree/Wikipedia

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i september måned. Mer enn 1,2 millioner passasjerer fløy med selskapet, noe som er en økning på 20 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Måneden er preget av en sterk vekst i kapasiteten og mange nye typiske forretningsruter er satt i drift, heter det i en pressemelding fra selskapet.

I september i år fløy 1.213.542 passasjerer med Norwegian, en økning på 203.100 passasjerer, sammenlignet med september i fjor.

– En ny måned med kraftig passasjervekst viser at kundene gir oss tillit, noe vi er svært tilfreds med, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

– Trafikktallene for september er preget av en måned der mange nye typiske forretningsruter er satt i drift, blant annet i Finland, Sverige og Danmark. Frekvensen på eksisterende ruter er økt. I tillegg til de nye forretningsrutene har vi også økt kapasiteten kraftig til destinasjoner i Sør-Europa, fra Norge og Danmark, med 70 prosent økning i september. Fra Sverige er kapasitetsøkningen enda høyere. Gjennom innfasingen av mange nye Boeing 737-800-maskiner, med lavere kostnader, er Norwegian stadig bedre skodd for å møte lavere priser og konkurranse, sier Kjos.

Kabinfaktoren var på 77 prosent i september, den samme som i september i fjor og høyere enn de foregående månedene i år. Selskapet opererte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i denne måneden, hvorav 87,6, prosent gikk på oppsatt rutetid.

Foto: Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian Air Shuttle. Fotograf: Kjetil Ree/Wikipedia