SAS får bredbånd i alle fly

SAS-maskin inn for landing

SAS blir et av verdens første flyselskaper som gir passasjerene mulighet til å bruke Internett og SMS om bord både på korte og lange ruter. De trådløse tjenestene blir kostnadsfrie for Business og Economy Extra-kunder, mens kunder i økonomiklassen kan logge på mot en beskjeden kostnad, forteller selskapet i en pressemelding. Teksten fortsetter under bildet.

Laptop og fly

SAS’ bredbåndstjenester om bord kommer til å omfatte full tilgang til Internett, for eksempel i form av netthandel, muligheter for å se filmer, videoer og spill, booking av ulike tilbud på destinasjonen du skal til, som hoteller og transportjenester, samt flyinformasjon i sanntid.

Robin Kamark, kommersiell direktør i SAS (fotograf: Anders Bergersen, Bjørgli & Bergersen)
Robin Kamark, kommersiell direktør i SAS (fotograf: Anders Bergersen, Bjørgli & Bergersen)

– Vi er i forhandlinger med flere leverandører, og planen er at vi allerede i april neste år kan tilby passasjerene våre Internett om bord – endog kostnadsfritt, for dem som flyr Business og Economy Extra. Vi prøver alltid å finne nyskapende måter å gjøre flyturen enda bedre på, sier Robin Kamark, kommersiell sjef i SAS.

– Med dette bredbåndsystemet kan vi tilby trådløse tjenester, som er tilpasset kundens behov: underholdning for dem som ønsker det, og kommunikasjonsverktøy for dem som vil jobbe online.

SAS Boeing 737-flåte blir først ut med internettilgang om bord, og aller først ut blir ni SAS-fly i Norge. Fra starten av vil tjenesten være tilgjengelige innenriks, og på avganger fra Oslo til Stockholm, London, Frankfurt og Paris.

Målet i neste fase er å øke antall kortlinjefly med denne teknologien, og i tillegg tilby internettilgang på langdistanseflåten som flyr til Asia og USA.