Ukens navn: Leo Berbu

Leo Berbu, Managing Director, Apollo Reiser

Leo Berbu

Managing Director

Apollo Reiser

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Salg, salg og atter salg! Bedre kan man vel ikke ha det? I tillegg består dagen av planlegging av kommende sesonger og dets flyprogram. Akkurat nå jobber jeg med lanseringen av Apollo i Finland, stakkars finner, som kun har hatt mulighet til å reise med konkurrentene… Til nå.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det å få lov til å jobbe med den mest dyrebare tiden vi har, nemlig ferien, er svært givende – og det forplikter! Ellers er Apollo en morsom arbeidsplass, med mye humor i korridorene.

– Har du noen du har sett opp til?

– Tove Voss, for hennes ukuelige pågangsmot! Det var også hun som lærte meg at salg er gøy.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Hvert år kåret vi ”Årets Apollo”. Det er de ansatte som stemmer frem en av sine kolleger, for den gode innsatsen i året som har gått, og da ikke bare på det forretningmessige plan. Å være en god kollega er vel så viktig i denne sammenheng. Det er en tradisjon som vi har hatt siden starten, og som vi alle verdsetter. Og at vi tar et glass vin på fredager i ny og ne er jo også en hyggelig tradisjon!

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Så lenge jeg kan huske.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Jeg får en god oppdatering på hva som foregår innen reiseliv i sin helhet, samt gode tilbud om interessante foredrag og kurs.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Jeg skulle ønske at HSMAI kunne fronte reiselivet mer i det offentlige rom og fremme bransjens interesser.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– For meg er en weekendtur til en storby en viktig vitamininnsprøytning. En av favorittene er Las Palmas, som kanskje ikke er det de fleste tenker på med storby. Men Las Palmas har gjennomgått store renoveringer, og fremstår som en flott by som har alt, strand midt i byen, god shopping og topp restauranter. Og så er det jo ikke mer enn en fem timers flytur unna!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Som det rike landet vi er, er det en skam at våre veier og jernbaner fremstår så elendig som de gjør. Dessuten ville jeg ha utnevnt en egen reiselivsminister!

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Gutten i røyken…».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– I jobbsammenheng er det Stockholm, Stockholm og Helsinki, Helsinki. Privat planlegger jeg en tur til Jordan om ikke så altfor lenge. Der har jeg vært én gang tidligere, og det er et fantastisk land jeg gjerne reiser tilbake til.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg elsker kortspill i hyggelig lag.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg håper på en lang, kald vinter etter en regnfull sommer. Ikke noe passer et bankende charterhjerte bedre!