"Birken" årets reiselivsbedrift?

Birkebeinerrittet

Birkebeinerrittet har vokst fra å være en gal idé til å bli verdens største terrengsykkelritt. Nå kan “Birken” bli årets reiselivsbedrift. Sammen med Juvet Landskapshotell og Fjord Tours AS, kjemper Birkebeinerrittet om å vinne årets Reiselivspris, heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

– Birkebeinerrittet har utviklet seg i takt med markedet, og er et godt eksempel på hvordan arrangementturisme kan føre til merverdi for reiselivet, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i innovasjon Norge om nominasjonen.

Birkebeinerrittet har hatt en enorm vekst siden den spede begynnelse i 1992. Rittet har vært fulltegnet siden 1995, og samlet i år hele 25.000 deltagere.

Rittet kan også vise til en solid økonomisk vekst, og hadde i 2009 en omsetning på 33 millioner kroner.
Birkebeinerrittet har jobbet målrettet for å få flere internasjonale deltagere. De arbeider kontinuerlig for å forbedre arrangementet, og har et sterkt fokus på ikke å sette varige spor i naturen.

Per Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge.
Per Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge.

– Merkevaren ”Birken” er godt kjent i Norge, og organisasjonen er innovativ for reiselivsnæringen, både i regionen og nasjonalt. Innovasjon Norge er imponert over hvordan Birkebeinerrittet skaper ringvirkninger i lokalregionen, og stadig vinner mer popularitet, fortsetter Tuftin.

Reiselivsprisen 2010

Birkebeinerrittet AS fra Hedmark er én av de tre nominerte til årets Reiselivspris. Det er Innovasjon Norge som står bak den høythengende prisen, som skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen. I år har det kommet inn rekordmange søkere og konkurransen er hard. De to andre nominerte til finalen i Skaperkraft 2010 er Fjord Tours AS og Juvet Landskapshotell.

Dette er Skaperkraft 2010

Onsdag 24. november, hyller Innovasjon Norge de nye stjernene på den norske næringslivshimmelen, under årets Skaperkraft på Folketeateret i Oslo. I tillegg til Reiselivsprisen, vil Innovasjon Norge dele ut prisene Reodorprisen, Internasjonaliseringsprisen og Den nasjonale bygdeutviklingsprisen.

For mer informasjon, se http://www.innovasjonnorge.no/Skaperkraft

Tidligere vinnere av Reiselivsprisen:

  • 2009: Sorrisniva AS
  • 2008: Hemsedal turistkontor, Buskerud
  • 2007: Stiftinga Ekstremsportveko, Hordaland

Toppfoto: Birkebeinerryttere i kjent, møkkete stil (foto fra birkebeinerrittet.no)