Mer enn enkle rom i naturen

Juvet landskapshotell. Foto fra Knut Slinnings nettbaserte galleri

Sunnmøringen Knut Slinning har satset alt på å utvikle enkle rom i urørt natur. Resultatet er blitt en internasjonal hotellsuksess, og en lovprist norsk reiselivsattraksjon. Nå kjemper Juvet landskapshotell om å bli årets reiselivsbedrift. Sammen med Birkebeinerrittet og Fjord Tours, konkurrerer det spesielle hotellet om å vinne Innovasjon Norges Reiselivspris.

Landskapshotellet har vakt oppsikt langt utover Norges grenser, med oppslag i en rekke anerkjente utenlandske magasiner, for sin dristige arkitektur og utnyttelse av naturen.

Det populære hotellet har latt de naturskjønne omgivelsene bli en naturlig del av utformingen av hotellet. Ideen bak landskapshotellet er en rekke ”trebokser”, som utgjør hotellrom svevende over landskapet.

– Dette er en eksemplarisk utnyttelse av norsk terreng og landskap i utviklingen av et norsk reiselivsprodukt. Knut Slinning har satset offensivt, og står som et forbilde for andre som ønsker å være innovative i Norge, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge om nominasjonen.

Landskapshotellet er bygd uten store inngrep i naturen, av lokale håndverkere. Gründeren har også et sterkt fokus på lokal verdiskaping, gjennom bruk av kortreist mat og samarbeid med lokale aktivitetsselskaper.

– Reiselivsprisen er en bekreftelse på at det lønner seg å tenke annerledes i utviklingen av nye reiselivsprodukter, og at det er mulig å skape en turistattraksjon også i utkanten av utkant Norge. Det er stort for meg å motta en slik anerkjennelse fra bransjen, sier Slinning.

Han understreker at prosjektet Nasjonale Turistveger var en viktig inspirasjon til utviklingen av hotellet.

– Hotellet er som en harmonisk drøm i vill natur, men en offensiv satsing måtte til for at drømmen skulle bli virkelighet, avslutter han.

Reiselivsprisen 2010

Juvet Landskapshotell fra Møre og Romsdal er én av de tre nominerte til årets Reiselivspris. Det er Innovasjon Norge som står bak den høythengende prisen, som skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen. I år har det kommet inn rekordmange søkere, og konkurransen er hard. De to andre nominerte til finalen i Skaperkraft 2010 er Fjord Tours AS og Birkebeinerrittet AS.

Dette er Skaperkraft 2010

Onsdag 24. november, hyller Innovasjon Norge de nye stjernene på den norske næringslivshimmelen, under årets Skaperkraft på Folketeateret i Oslo. I tillegg til Reiselivsprisen, vil Innovasjon Norge dele ut prisene Reodorprisen, Internasjonaliseringsprisen og Den nasjonale bygdeutviklingsprisen.

For mer informasjon, se http://www.innovasjonnorge.no/Skaperkraft

Tidligere vinnere av Reiselivsprisen:

  • 2009: Sorrisniva AS
  • 2008: Hemsedal turistkontor, Buskerud
  • 2007: Stiftinga Ekstremsportveko, Hordaland

Foto: Juvet landskapshotell. Foto fra Knut Slinnings nettbaserte galleri