Stordalen Entrepreneur of the Year

Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels

Under en festforestilling på Folketeateret onsdag kveld ble Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, kåret til Entrepreneur of the Year i Norge. Bak kåringen står Ernst & Young og Innovasjon Norge. Nå venter verdensfinalen i Monaco, forteller Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

– Jeg er stolt og glad på vegne av 9200 Nordic Choicere. Da vi startet i 1996, ville vi skape et annerledes hotellselskap. Vi satset på menneskene og på verdiene energi, mot og begeistring, sier Stordalen.

Han startet sin karriere som jordbærselger på torget i Porsgrunn, og ble allerede som tolvåring, av Porsgrunn Arbeiderblad, kåret til «Norges beste jordbærselger». I 1987 ble han Norges yngste kjøpesenterleder, da han, som 24-åring, var ansvarlig for bygging og åpning av Norges største kjøpesenter, City Syd, på Tiller i Trondheim. Siden var han med på å bygge opp Steen & Strøm etter konkursen i 1992.

Stordalen kjøpte seg inn i Choice Hotels i 1996. Den gang bestod kjeden av åtte–ti hoteller, og hadde cirka 300 ansatte. I dag har selskapet over 170 hoteller i seks land, 9200 ansatte, 5,5 millioner gjester og en skandinavisk markedsandel på 25 prosent.

– Denne prisen viser hvor viktig det er å aldri gi opp, å aldri slå seg til ro. Vi kan være stolte av å være gode, men kan aldri bli for bra, sier Stordalen.

Priser samfunnsansvar

Juryen har, i tillegg til gode resultater, lagt vekt på vekstskaperbedriftenes CR-profil. Nordic Choice ble i 2007 Skandinavias første helt røykfrie hotellselskap. Hotellkjeden har, siden oppstarten av den økologiske satsningen, vært den største aktøren innen storhusholdning, på uttak av økologisk mat.

I 2009 ble samtlige hoteller miljøsertifisert etter ISO 14001-standarden. I samarbeid med Enova er avfall, energi- og vannforbruk redusert med i overkant av 20 prosent. I tillegg samarbeider Nordic Choice med partnere som Regnskogsfondet og UNICEF. I 2009 var Stordalen én av få skandinaver på Sunday Times’ «Green List» over verdens grønne investorer.

Vekstskaperen er opptatt av at selskapet skal ta sitt ansvar for miljøet og har også programmer for å redusere interne miljøbelastninger samtidig som man støtter eksterne miljøtiltak. Vekstskaperen har med sin personlighet og energi skapt en virksomhet hvor ansatte trives og hvor entusiasme for arbeidsplass og kunder er en vesentlig del av bedriftens kultur

heter det i juryens begrunnelse. Nå venter internasjonal finale i juni i Monaco.

– Jeg gleder meg til å treffe vekstskapere fra hele verden i den internasjonale finalen. Og jeg gleder meg til å ta seieren hjem til Norge, avslutter Stordalen.

Foto: Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.