Ukens navn: Silvia Jøhl Fartum

Silvia Jøhl Fartum

Silvia Jøhl Fartum

Daglig leder

Kulinariske Steder

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg jobber for å øke bevisstheten rundt norsk mat, og øke stolthet rundt norsk matkultur. Mitt mål er å fremme økt bruk av Norske råvarer, fremme utvikling og mangfold av regional mat og matkultur. Mine hverdager går mest til salgsmøtet med kunder, for å bistå med skreddersøm av arrangementer på noen av Norges mest oppdaterte og innbydende kurs- og konferansesteder.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det er med stor stolthet jeg arbeider med våre medlemmer. Jeg finner det veldig spennende og stimulerende å få lov til å jobbe med så engasjerende og oppriktig dedikerte fagfolk som medlemmene er i de Kulinariske steder.

– Har du noen du har sett opp til?

– Ja min far Alfred Jøhl. Gjennom sin faglige ekspertise, som sveitsisk kjøkkensjef, har hans gode rådgivning betydd mye.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Ikke mye tid til kontorkos, hektiske arbeidsdager med spennende kunder.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– I veldig mange år, så lenge at jeg begynner å føle meg gammel.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Det er et fint forum for å få med seg nyheter og trender i bransjen. Ellers har alltid Møtebørsen vært en fin arena for å møte nye og eksisterende kunder.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Flere faglige aktiviteter rettet mot kurs- og konferansesegmentet, møte, og eventmarkedet.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Med tre barn i alderen to, 15 og 17, er helgene veldig travle, med håndball, speider og så videre. Hver søndag spiser vi middag sammen hele familien, hjemme hos mine foreldre. Gjerne hjemmelaget pasta eller andre sveitsiske retter, som fondue, raclette eller Emince de Veau Zürichoise.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Endre skolesystemet, spesielt de yrkesfaglige linjene.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Et liv av Kulinariske opplevelser».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jeg skal reise sammen hele familien min, på et tolv dagers «Pacific Mexico» jule- og nyttårscruise, med Holland America Line.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Min store lidenskap er å reise, så det meste av fritiden går med til det.