Ukens navn: Kirsten Holmen

Kirsten Kolmen, eier og daglig leder av Magic North

Kirsten Holmen

Eier og daglig leder

Magic North

– Hva består din arbeidshverdag av?

– I og med at jeg driver flere bedrifter, er det rimelig travle dager. Når det gjelder Magic North, er det mye skreddersøm for tiden, da mange bedrifter planlegger sine arrangementer for 2011 og 2012. Vår hovedoppgave er å sørge for at kundene får en uforglemmelig ramme rundt konferansen, fagsamlingen, eller møtet. I år har de fleste arrangementene vi har hatt ansvaret for, vært på Østlandet, men nå ser vi at finanskrisen er på hell og at arrangementer i nord etterspørres mer og mer.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jobben er lystbetont, og veien er kort til eventyrlige arktiske opplevelser, magisk lys og kulinariske høydepunkter i eksotiske nord. Det å være med å skissere opp spennende valgmuligheter og benytte vår detaljkunnskap, som er viktig for å sikre suksessen, enten det er å finne det ideelle lokalet eller de rette opplevelsene for et arrangement, er noe av det beste med å være i denne bransjen.

– Har du noen du har sett opp til?

– Har en far som alltid har oppmuntret til at alt er mulig. I tillegg har jeg vært heldig å ha hatt flere dyktige ledere, som har vært visjonære og dyktige på blant annet videreutvikling, nettverksbygging med mer.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Når nye kontrakter hales i land, markeres det med litt sprudlevann.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg mener jeg må være på det ellevte året nå.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Det er først og fremst Møtebørsen og de muligheter den gir, videre informasjon om nyheter og trender i bransjen, salgs- og markedsundersøkelser, innspill og metoder for forretningsutvikling og mye mer.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Kanskje enda mer nettverksbygging, med gjensidig tilgang på kunder for alle parter. Vi har selv to store kundearrangementer i Oslo hvert år, og da kunne jeg tenke meg å fått tilgang på potensielle kunder gjennom HSMAIs kundedatabase.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Når jeg får gjort det jeg hadde planlagt på begynnelsen av dagen.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Det er så mye å ta fatt i, både når det gjelder velferdspolitikk, så vel som mangel på industripolitikk med mer. Tror jeg i første omgang ville lagt vekt på en forsømt industripolitikk. For 100 år siden ledet sosialdemokratisk tankegang til det kollektive samfunn. I dag er tidsånden en annen. Vi er på vei mot et individrettet samfunn, hvor samfunnet er enkeltindividets ramme. Når en hører enkelte sosialdemokrater, høres det snarere ut som individet er til for samfunnets skyld. Når stadig flere mennesker blir klar over at staten ikke er løsningen, men derimot selve problemet, vil sosialdemokratiet sjangle inn i solnedgangen – hvis partiene ikke fornyer seg grunnleggende og kommer på parti med sitt eget folk.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Grip mulighetene».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Den går 6. desember, til Bardu og Målselv, på klubbbesøk hos Rotary der.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg har et krevende verv som distriktsguvernør for de tre nordligste fylkene i Rotary, som innebærer mye reising. Det gjør at noen hobby er det ikke plass til. Rotary er for øvrig et spennende og attraktivt nettverk for profesjonelle innen ulike bransjer og yrker, som jeg har vært medlem av i snart 20 år. Vil absolutt anbefale Rotary til ledere som ønsker å utvide sine nettverk ytterligere, med å møte mennesker i andre bransjer og yrker enn de man vanligvis møter gjennom jobben.