MS "Trollfjord" til Oslo

M/S "Trollfjord". Fotograf: Heidi Knutsen/Hurtigruten ASA

Hurtigruteskipet MS «Trollfjord» kommer til Oslo 9. januar 2011, og ligger en hel uke til kai i hovedstaden. Oppholdet blir spekket med underholdning og aktiviteter om bord, heter det i en pressemelding fra rederiet.

Kurt Nilsen, Maria Haukaas Mittet og Frode Alnæs er blant artistene som fyller skipet med musikk. Vegard Ulvang, Stein P. Åsheim og Torkjell Berulfsen foredrar, forteller og kåserer om eventyrlige reiser og gylne dråper.
Foranledningen skal være reiselivsmessen på Lillestrøm, dagen etter HSMAIs Møtebørsen, som også finner sted mens MS «Trollfjord» ligger til kai. Denne gangen ligger skipet en hel uke ved Søndre Akershus kai, åpent for alle – også som hotellskip.

MS «Trollfjord» seiler inn Oslofjorden 9. januar, og åpner landgangen for hovedstadens innbyggere nærmest idet skipet legger til kai. Skipet blir liggende til 16. januar, og vil under landligge ha et omfattende program om bord.

Fotoutstilling

Dette er tredje året Hurtigruten inviterer sine gjester til å sende inn sine fotominner fra reisen. Resultatet er over 12.000 innsendte bidrag, og alle representerer unike reiseopplevelser fra norskekysten, Antarktis, Grønland eller Spitsbergen. Søndag 9. januar åpner en utstilling med et utvalg fotografier. Fotograf Dag Eivind Thorenfeldt foredrar om fotografi.

Explorerdag med Vegard Ulvang

Olympisk mester og friluftsmann Vegard Ulvang vil, sammen med eventyrer og fjellklatrer Stein P. Åsheim, historiker Harald Dag Jølle og direktør ved Norsk Polarinstitutt, Jan Gunnar Winter, prege denne fredagen om bord på MS «Trollfjord». De vil, gjennom en foredragsrekke, fortelle eventyrlige historier om egne opplevelser på tur i norsk villmark og fjerne, polare strøk. Men ikke minst blir det foredrag om deres neste bragd – sørpolekspedisjonen, som vil markere hundreårsdagen for Roald Amundsens enda større bragd i 1911. Møt også Sigrid Henjum, som senest 1. desember i år skapte historie med å padle Sør-Georgia rundt, selvforsynt i kajakk.

Barnas dag

Hurtigruten er for barn i alle aldre, lystne på nye opplevelser. Siste oppholdsdag i Oslo tilegnes imidlertid de aller minste. Barnas dag på MS «Trollfjord» inneholder naturligvis et besøk på det flotteste kontoret i Norge – skipsbroen. Her vil ikke bare ungene klø i fingrene etter å prøve knappene på de mange kontrollpanelene. Det blir arrangert miljøsti om bord, og hva er vel et skip uten skattejakt? Det vises filmer med Elias og Selen Selmer, samt tegnekonkurranse i skipets bibliotek.

Foto: M/S «Trollfjord». Fotograf: Heidi Knutsen/Hurtigruten ASA