Belgiske studenter får nettkurs

Ryanair lanserte i dag en online guide til bagasjepakking, og ba samtidig belgiske universiteter om å implementere denne i studiene sine. Dette kommer som en følge av den uakseptable oppførselen til over 100 belgiske studenter på Lanzarote forrige lørdag. Ryanair lanserte YouTube-pakkeguiden slik at disse studentene skal slippe å dumme ut både seg selv og Belgia i fremtiden, slik de gjorde da de nektet å følge instruksjoner fra flyselskapet. Dette til tross for at de hadde akseptert de samme instruksjonene ved booking, skriver selskapet i en pressemelding.

YouTube-guiden demonstrerer hvordan passasjerer kan pakke klær for en to ukers ferie i en ti kilo carry-on-bag. Ryanair ber nå belgiske universiteter om å introdusere følgende kurs: ”Trygghet i utlandet”, ”Viktigheten av å følge sikkerhetsinstruksjoner” (uten å spytte på, eller true folk) og ”Hvordan respektere hotellregler” (etter at spanske medier rapporterte at de samme studentene ødela hotelleiendom på Lanzarote, se lenke nederst).

– Ryanair ber i dag belgiske universiteter om å forhindre flere pinlige episoder som dette når deres studenter drar utenlands. Vår guide vil vise dem hvordan de kan imøtekomme flyselskapets regler og retningslinjer, sier pressesjef i Ryanair, Stephen McNamara.

– Denne videoen vil forhåpentligvis forhindre nye situasjoner mellom studenter, flyselskap og andre passasjerer. Vi vil likevel be om at universitetene også tar tak i sine studenters oppførsel på hotellet, ved å introdusere kurs som ”Hvordan respektere hotellregler”, sier McNamara.

– Heldigvis er oppførselen til denne lille gruppen studenter ikke representativ for de mange millionene av studenter fra Belgia og andre steder, som reiser med Ryanair hvert år, avslutter McNamara.

Medierapporter på studentenes oppførsel på hotellet: