Rica har Norges beste frokost

frokost

Det er ingen tvil – Norges beste hotellfrokost serveres på Rica Nidelven Hotel. For sjette året på rad er hotellet kåret til ”Twinings Best Breakfast” – Norges beste hotellfrokost. På andreplass følger Rica Ishavshotel i Tromsø, og sikrer dobbeltseier til Rica Hotels, heter det i en pressemelding fra kjeden.

Resultatet av kåringen ”Twinings Best Breakfast”, som vurder mer enn 400 hotellfrokoster landet rundt, er ikke til å ta feil av. Rica Nidelven Hotel har toppet kåringen de siste seks årene, og er i en klasse for seg. Hotellet ved Nidelven tilbyr Norges beste hotellfrokost.

– Vi var først i Norge i 2004 med kokk i bufféområdet – nå har vi seks kokker som tilbereder frokost foran gjestene, sier hotelldirektør ved Rica Nidelven Hotel, Bjarte Gjerde. Vi satser på personlig service, og det at våre ansatte jobber foran gjestene skaper en unik kontakt mellom kokk og frokostgjest. I tillegg har vi en stor egenproduksjon på hotellet med deilige frokostprodukter. For eksempel graver vi vår egen laks, som vi serverer med vårt hjemmelagde knekkebrød. Som kanskje landets eneste hotell har også Rica Nidelven Hotel egne baristaer tilstede under frokostserveringen.

Dobbeltseier til Rica Hotels

Rica Ishavshotel i Tromsø beviser igjen at de tilhører Norgestoppen. Som i fjor, tok Rica Ishavshotel andreplassen i konkurransen og sikret dobbeltseier til Rica Hotels. Dette er Tromsø-hotellets tredje pallplassering på like mange år. Rica Hotel Bergen serverer ifølge kåringen Norges fjerde beste frokost, og gjør Rica-dominansen nærmest komplett.

God Morgen

I 2009 tok Rica Hotels grep for å gjøre hotellfrokosten enda bedre. Med det interne slagordet ”vi skal fortsatt være best på frokost” ble hotellkjedens nye frokostkonsept, ”God Morgen”, lansert på samtlige Rica-hoteller. I samarbeid med ernæringsfysiologer fra Olympiatoppen og dyktige leverandører, ble nye og spennende produkter lansert. Varmrøkt laksefilet med sesam og wasabi, solbærmarmelade med vanilje, mango- og papayasalat med chili og ”Morgendugg”, ferskpressede frukt- og grønnsaksjuicer fulle av energi, er bare noe av hva som nå serveres på hotellfrokostene landet rundt.

Om Twinings Best Breakfast

Det er mat- og drikkeleverandøren Haugen-Gruppen, i samarbeid med te-dynastiet Twinings, som står bak den årlige frokostkåringen Twinings Best Breakfast, der dommerpanelet i løpet av siste halvdel av 2010 har besøkt landets hoteller. På jakt etter Norges beste frokost har de besøkt alle hotellkjedene i tillegg til frittstående hoteller over hele landet, totalt ca 400 hoteller. De beste frokostene ble deretter med i en finalerunde, hvor Rica Hotels definitivt befester sin posisjon som den hotellkjeden med den beste frokosten. Tre av de fem gjenværende hotellene var Rica-hoteller.

Service og produkt teller hver 50 prosent i konkurransen, og juryen legger vekt på servicekriterier som hvordan de blir tatt i mot av frokostpersonalet, atmosfæren, renhold, ryddighet, personlig service, smil og vennlighet. I tillegg bedømmes selve frokosten på kriterier som utvalg og kvalitet på brødmat, pålegg, varmmat, frukt og grønnsaker, varm og kald drikke, samt hvordan dette presenteres og informasjon til hotellgjestene.