Nordens besta hotellkedjor

Nordiske flagg. Fotograf: Malene Thyssen, Wikimedia Commons

Nordens fem bästa hotellkedjor finner du i Danmark, Finland och Sverige. Det säger 10.000 Nordiska affärsresekunder när de ger sina hotellrekommendationer till en vän eller kollega, enligt ett pressmeddelande från ReseGemotetri Nordic.

Resegeometris oberoende Hotell-undersökning 2011 visar tydligt att det är lokalt nischade hotellkedjor som ger kunderna den bästa hotellupplevelsen. De stora hotellkedjorna med verksamhet i alla de Nordiska länderna (t ex. Scandic, Hilton, Radisson Blu, Clarion Collection etc.) får inte riktigt lika bra betyg i jämförelse säger Resegeometris vice VD Jan Borg.

En annan av de största hotellkedjorna i den Nordiska regionen är Best Western, som något överraskande till och med får en negativ NPS av sina Nordiska kunder.

– Det här är en allvarlig signal med tanke på NPS starka korrelation med både lojalitet, lönsamhet och tillväxt fortsätter Jan Borg.

Resegeometri mäter även bakomliggande faktorer till NPS-värdet vilket man, trots att NPS som mätmetod är både vetenskapligt bekräftad och mycket välanvänd i marknadsföringskretsar, bör göra för att förstå dess innebörd.

Foto: Nordiske flagg. Fotograf: Malene Thyssen, Wikimedia Commons