Ukens navn: Håvard Elnan

Håvard Elnan, General Manager, Scandic Hamar

Håvard Elnan

General Manager

Scandic Hamar

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Mitt team jobber daglig for å selge Hamar, som den attraktive konferansedestinasjonen byen er, samt synliggjøre Scandic som hotellkjede, med smarte løsninger for alle som er på reise. Tilstedeværelse overfor gjester og kolleger er viktig. I tillegg til å bidra i planleggingen av de gode gjesteopplevelser, som sikrer bedriftens lønnsomhet på kort og lang sikt. Dagene varierer veldig, ut fra hvilke gjester vi har på besøk. Hotellets konferansekapasitet på over 4000m², gjør at vi har mange muligheter for små og store arrangementer.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Å arbeide sammen med dyktige og engasjerte ansatte, og tilby et vidt spekter av hotell- og restaurantopplevelser, gjør meg stolt og inspirerer meg veldig. Alt fra de intime middagene i vår lille à la carte-restaurant, SANS Bar & Restaurant, til små og store events, ”Show-weekends”, banketter og konferanser opp til 1000 personer. Jeg elsker de varierte dagene i denne jobben, samtidig som det gleder det meg at hotellet tilfører engasjement i lokalmiljøet og det lokale næringsliv.

– Har du noen du har sett opp til?

– Flere! Jeg blir selv motivert og inspirert av engasjerte mennesker, som tør å utfordre, samt deler sin suksess med omgivelsene. Jeg har selv vært privilegert og hatt ledere som har gitt meg gode rammer for utvikling.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi vektlegger å feire små og store øyeblikk. Alt fra gode innsalg til gjennomføring av vellykkede arrangementer. Ledergruppens ”vaffel-fest” for alle ansatte hver fredag, er nok den mest populære. Det enkle er ofte det beste.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Så lenge jeg kan huske.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Bidrar med påfyll av bransjeinformasjon, og muligheten til å tilegne seg kunnskap. En fin arena for nettverksbygging, å holde kontakten med travle reiselivskolleger.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Være enda mer synlig i media, for å ta opp reiselivsrelaterte spørsmål.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Kan være så mangt, men akkurat nå frister det med en storby-weekend med kjæresten og barna.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Knekke ”koden” for et effektivt og omsorgsfullt helsevesen, samt legge enda mer ressurser i kreftforskning. Tilrettelegge for gründermiljø og et videre blomstrende næringsliv for fremtidige generasjoner.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Livet mitt».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Gleder meg til en tur til Italia i slutten av mars. Turen går til Stresa (Lago Di Maggiore).

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Å arbeide i reiselivsbransjen er i mitt tilfelle både jobb, livsstil og hobby i ett. Har stor glede og interesse for mat og drikke, samt musikk. Går på konserter så ofte jeg kan.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Velkommen – besøk oss gjerne i Hamar!